Norisinājās Ķekavas novada pašvaldības pārstāvju tikšanās ar Baložu pilsētas iedzīvotājiem

18.augustā, Baložu pilsētas pārvaldē, norisinājās Ķekavas novada domes vadības un pašvaldības speciālistu tikšanās ar Baložu pilsētas iedzīvotājiem.

Sanāksmes laikā ar iedzīvotājiem tikās Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Gatis Līcis, Ķekavas novada pašvaldības ēku un elektrotīklu būvinženieris Jānis Vītoliņš, Ķekavas novada pašvaldības būvinženieris Arvis Krūmiņš, Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Melita Šaule un Baložu pilsētas pārvaldnieks Rihards Pastars.

Tikšanās mērķis bija uzklausīt Baložu pilsētas iedzīvotājus un viņu interesējošos jautājumus. Galvenie temati par kuriem tika diskutēts – vai tiks mainīts Uzvaras prospekta nosaukums un vai tiks demontēta Titurgas strūklaka.

Lai mazinātu bažas par Uzvaras prospekta nosaukuma maiņu, Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji skaidroju iemeslu, kāpēc ir radusies šāda ideja. Broņislava Priedīte (to dienu notikumu lieciniece) skaidroja Uzvaras prospekta nosaukuma vēsturisko izcelsmi, vēršot uzmanību Ķekavas novada pašvaldības pārstāvjiem nemainīt ielas nosaukumu.

No iedzīvotājiem bija jūtams satraukums par to, kas nākotnē notiks ar Titurgas strūklaku. Ķekavas novada domes vadības un pašvaldības pārstāvji informēja, ka, domājot par bērnu drošību un ieklausoties iedzīvotāju vēlmēs, pašvaldība ir nonākusi pie secinājuma, ka nojauks šos vidi degradējošos un bīstamos objektus un to vietā izveidos skaistus, bruģētus laukumiņus, lai ar nelielām izmaksām radītu drošu un sakārtotu vidi Baložos un veicinātu vietējo iedzīvotāju apmierinātību. Sākotnējais risinājums ļaus nākotnē pilnveidot šo iekšpagalmu, nodrošinot, ka to veido par skvēru ar apstādījumiem un košumiem.

Ķekavas novada pašvaldības būvinženieris Arvis Krūmiņš  informēja iedzīvotājus par uzlabošanas darbiem Zaļā iela 5 iekšpagalmā. Sanāksmes laikā Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko stāstīja par padarīto – pabeigtiem ceļa seguma uzlabošanas darbiem Baložos, Celtnieku ielā un Dārzu ielā, apstiprinātiem diviem NVO konkursiem (atbalstot Baložu senioru biedrības iesniegto projektu “Baložu senioru biedrības darbība” un biedrības “Smilšu iela 9” projektu “Bērnu laukumiņa atjaunošana Smilšu ielā 9”). Domes priekšsēdētājs Baložu pilsētas iedzīvotājus informēja par Baložu vidusskolas piebūves projekta norisi, klašu aprīkojumu un sporta laukuma pārbūvi, kas visticamāk būs pieejams iedzīvotājiem jau septembrī, jaunu ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūvi Titurgas ielā un iecerēto Titurgas pirmsskolas izglītības iestādes projektu, pieguļošo ielu/krustojumu sakārtošanu. Tāpat informēja iedzīvotājus par jaunas rotaļu iekārtu uzstādīšanu Baložos, Uzvaras prospektā 1A un Jaunatnes ielā 3 (PII “Avotiņš” teritorijā), un Velo Pumptrack jeb multifunkcionālo objekta izveidi Baložos (Katlakalna ielā 25).

Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji pateicās ikvienam Baložu pilsētas iedzīvotājam par dalību!

Administratīvā pārvalde

19.08.2022.

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,