Nordplus Junior kontaktu veidošanas seminārs Kopenhāgenā, Dānijā

No 2022. gada 16. līdz 18. maijam Kopenhāgenā, Dānijā Nordplus Jauniešu apakšprogrammas administrācija organizēja kontaktsemināru “ Convention on the Rights of the Child and Sustainable Development” pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem, lai veicinātu pirmsskolas izglītības iestāžu sadarbību Ziemeļu-Baltijas valstu reģionā, dodot iespēju iepazīties potenciālajiem projektu partneriem un apspriest kopēju projektu ieceres. Caur Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) pieteikties tika aicināti arī ieinteresēti pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki no Latvijas. Pēc pieteikumu izvērtēšanas Ķekavas novada PII “Ieviņa” skolotāja Inga Burve tika apstiprināta dalībai seminārā. Lieliska iespēja ne tikai gūt zināšanas un pieredzi, bet arī nest Ķekavas novada un PII “Ieviņa” vārdu pasaulē!

Nepilnās trīs ļoti piesātinātās dienās 80 pedagogiem no Skandināvijas un Baltijas valstīm bija iespēja klausīties vērtīgas lekcijas par Bērnu tiesību konvencijas pamatprincipiem un vides ilgtspējīgu attīstību, dalīties labajā praksē, piedalīties darbnīcās, iepazīties ar citu valstu pirmsskolas skolotāju pieredzi, diskutēt par problēmām un vajadzībām savā valstī, kā arī gūt vērtīgus kontaktus un idejas nākotnes Nordplus projektiem. Dalībnieki tika iepazīstināti ar Nordplus projektu pieteikumu aizpildīšanas kārtību un finansēšanas nosacījumiem, veiksmīga projekta nosacījumiem, aktivitāšu plānošanu un menedžmentu, kā arī vērtēšanas kritērijiem.

Semināra pēdējā dienā grupu darba laikā kopā ar Zviedrijas, Somijas, Lietuvas un Dānijas kolēģiem radās ideja projektam ar nosaukumu “Estetic Languages Giving Hope for the Future”. Projekta lielās tēmas ir māksla, kultūra, un valoda, mērķis – iedot “balsi”, jeb caur mākslu dot bērniem iespēju izteikt savu būtību un sajūtas. Gan tam, kurš no dabas ir introverts klusētājs, gan tam, kuram ir grūtības izteikties, vai ir mācīšanās traucējumi. Projektu pieteikumu reģistrācija Nordplus Junior tiks atvērta augustā. Startēsim!

Ķekavas novada pašvaldības
pirmsskolas izglītības iestāde “Ieviņa”

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,