Noskaidroti konkursa “Uzmirdzi Ķekavas novadā” laureāti

Jau septīto gadu Ķekavas novada pašvaldība rīkoja Ziemassvētku rotājumu konkursu “Uzmirdzi Ķekavas novadā”. Tika saņemti 33 pieteikumi no Alejām, Baldones, Baldones pagasta, Baložiem, Katlakalna, Lapeniekiem, Ķekavas un Ķekavas pagasta. Janvāra sākumā pieteiktos objektus apskatīja un novērtēja konkursa vērtēšanas komisija. Konkursa rezultāti tika paziņoti 25. janvārī Doles Tautas namā.

No 2023. gada 1. decembra līdz 19. decembrim Ķekavas novada pašvaldība aicināja novada iedzīvotājus un vietējos uzņēmumus pieteiktiesĶekavas novada pašvaldības rīkotajam Ziemassvētku rotājumu konkursam “Uzmirdzi Ķekavas novadā”, piesakot Ziemassvētku tematikai atbilstoši izrotātus īpašumus – dzīvojamās mājas, daudzdzīvokļu māju balkonus, lodžijas  un logus, uzņēmumu ēku fasādes, logus un skatlogus, kā arī izpušķotas egles.

Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko: “Pēc trīs gadu pārtraukuma šī ir pirmā reize, kad mēs godinām visus konkursa dalībniekus klātienē. Šo 7 gadu laikā ir piedalījušies 182 dalībnieki un gandrīz puse no tiem piedalās konkursā atkārtoti. Pieteiktie objekti ir izdekorēti ļoti krāšņi, atbilstoši konkursa tematikai un bijuši labi pieejami publiskai apskatei arī mūsu novada iedzīvotājiem. Paldies konkursa dalībniekiem par dalību konkursā un par īstenotajām radošajām idejām, lai novads gada tumšākajā laikā uzmirdzētu.”

Šā gada janvārī pieteiktos objektus apskatīja un novērtēja konkursa vērtēšanas komisija diennakts gaišajā vai tumšajā laikā atkarībā no pieteikumā norādītā rotājumu eksponēšanai paredzētā diennakts laika. Pieteiktos objektus vērtēja tādā apmērā, kā tie bija redzami no publiskās ārtelpas. Kā jau ierasts, nominācijas “Iedzīvotāju simpātija” uzvarētājs tika noteikts interneta balsojumā, kurš norisinājās elektroniski no 2024. gada 2. līdz 7. janvārim. Kopā tika saņemti 365balsojumi. Iedzīvotāji pirms balsošanas tika aicināti objektus novērtēt arī klātienē.

Ķekavas novada domes deputāte, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Ineta Romanovska: “Noteikt konkursa uzvarētājus tika uzticēts vērtēšanas komisijai piecu speciālistu sastāvā, kas vērtēja katra objekta atbilstību svētku tematikai, noformējuma redzamību, māksliniecisko kvalitāti, stila vienotību, oriģinalitāti, atbilstību mērogam un rotātā objekta sakārtotību. Dodoties vērtēšanas izbraucienā, ievērojām daudzus Ziemassvētku noskaņās izrotātus namus un pagalmus, kas konkursā nebija pieteikušies, bet būtu uzvaras cienīgi, tāpēc aicinām novada iedzīvotājus arī 2024. gada nogalē svētku rotā ietērpt savus īpašumus un pietiekties dalībai konkursā, kā arī pieteikt skaisti izrotātus kaimiņu vai paziņu īpašumus”.

Konkursa uzvarētāji tika paziņoti 25. janvārī Ķekavā, Doles Tautas namā. Kopējais balvu fonds bija 2030 eiro. Naudas balvu saņēma (jo dažās kategorijās nebijas visas 3 vietas) labākie dalībnieki katrā vērtēšanas kategorijā un papildu nomināciju uzvarētāji, savukārt “Iedzīvotāju simpātija” ieguva pārsteiguma balvu. Ikviens konkursa dalībnieks pateicībā par svētku noskaņas radīšanu novadā saņēma arī nelielu dāvaniņu.

Sirsnīgs paldies Ķekavas mūzikas skolas audzēkņiem par muzikālo sveicienu konkursa dalībniekiem. Godināšanas pasākumā muzicēja Māris Dalbiņš un Agnese Jeršova kopā ar koncertmeistari Diānu Jaunzemi Portnaju, Ernests Naglis kopā ar koncertmeistari Ēriku Tiltiņu, Mare Stāmere kopā ar koncertmeistari Lauru Selecku un Reinis Miklaševičs.

Konkursa rezultāti:

Nominācijas “Iedzīvotāju simpātija” uzvarētājs: Rīgas iela 99, Baldone, Ķekavas nov.
Kategorijā “Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi” godalgotās vietas: 1.vieta Rīgas iela 99, Baldone, Ķekavas nov.;

2.vieta Palienas iela 4, Ķekava, Ķekavas nov.;

3.vieta Palienas iela 12, Ķekava, Ķekavas nov.

Apvienotā kategorijā “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas un to piegulošās teritorijas” / Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi”  godalgotās vietas: 1.vieta Rīgas iela 75, Ķekava, Ķekavas nov., LELB Doles-Ķekavas ev.lut.draudze;

2.vieta “Atvases”, Ķekavas pag., Ķekavas nov., SIA “Flourishing” dārzniecība.

Kategorijā “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni, lodžijas un logi” godalgotās vietas: 1.vieta Gaismas iela 19 k-6-18, Ķekava, Ķekavas nov.;

2.vieta Gaismas iela 19 k-10, Ķekava, Ķekavas nov., 1.kāpņu telpa;

3.vieta Uzvaras prospekts 14-2, Baloži, Ķekavas nov.

Kategorijā “Ziemassvētku egle” godalgotā vieta: 1.vieta “Līcīši”, Baldones pag., Ķekavas nov.

Vērtēšanas komisija nolēma piešķirt arī atzinības šādiem objektiem:

  • Parka un A.Pumpura ielu krustojums, Baldone, Ķekavas nov.;
  • Palienas iela 1, Ķekava, Ķekavas nov.;
  • Rīgas iela 83, Baldone, Ķekavas nov. SIA “Zelta diegs”
  • Smilšu iela 2-27, Baloži, Ķekavas nov.;
  • Liliju iela 13, Katlakalns, Ķekavas pag., Ķekavas nov.;
  • “Lejasručkas”, Ķekavas pag., Ķekavas nov.

Paldies konkursa dalībniekiem un Ķekavas novada iedzīvotājam par aktīvu iesaisti!

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,