Atklāts sarunu cikls “Vecāks vecākam”

Vakardien Ķekavā, Jaunu ideju centrā, piedaloties desmit novada vecākiem, tika atklāts sarunu cikls “Vecāks vecākam”. Pirmo no trim sarunu vakariem ievadīja Ķekavas novada domes priekšsēdētājs, sešu bērnu tēvs Juris Žilko. Nākamajās divās trešdienās par vecākiem aktuālo diskutēs mācītājs Arnis Eltermanis un psiholoģe Dace Bērziņa.

Apzinoties izaicinājumus, ar ko mūsdienās saskaras bērni un jaunieši un līdz ar to arī viņu vecāki, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes jaunatnes lietu speciālistes organizē sarunu vakarus, lai neformālā gaisotnē runātu par vecākiem aktuālo un būtisko.

Vai bērns ir jāaudzina vai arī jāveido viņam atbilstoša vide un apstākļi? Kā saglabāt savu kā vecāka autoritāti, nezaudējot saikni ar bērnu? Kā piekļūt pusaudzim, respektējot viņa privātumu? Kā pasargāt bērnu no negatīvas ietekmes? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes meklēja sanākušie vecāki, viņu vidū arī sarunu vakara viesis, Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko un sarunas moderators, pasākumu vadītājs Oskars Priede.

Diskusijas laikā J.Žilko uzsvēra interešu izglītības un kvalitatīva brīvā laika pavadīšanas nozīmi: “Atpūta kopā ar ģimeni, dodoties pārgājienos vai laivu braucienos, kā tas ir mūsu gadījumā, ļauj ne tikai labi pavadīt laiku un veidot ģimenes tradīcijas, bet arī dibināt ciešāku saikni ar saviem bērniem. Svarīgas ir sarunas, bērna iekšējās pasaules izzināšana.”

Tikmēr O.Priede kā prezentēšanas prasmju treneris stāstīja, cik nozīmīga ir pati komunikācijas pieeja. “Ja nolaistos citplanētietis un paņemtu vienu bērnu no tavas klases, kurš tas būtu?” Kā atklāj O.Priede, šis šķietami nevainīgais jautājums ļāvis daudz uzzināt par meitas attiecībām ar klasesbiedriem un to, kā bērns patiesībā jūtas skolā.

Tāpat diskusijas dalībnieki uzsvēra klases audzinātāja kā bērnu un vecāku “uzticības personas” lomu – kā atklāj vecāki, reizēm tieši klases audzinātāja iesaiste ļāvusi rast risinājumu kādai problēmsituācijai.

Liels paldies visiem pasākuma apmeklētājiem. Aicinām piedalīties arī atlikušajos divos sarunu vakaros – 26. aprīlī uz sarunu aicina Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Arnis Eltermanis, savukārt 3. maijā ar vecākiem diskutēs psiholoģe un pedagoģe Dace Bērziņa.

Pieteikties dalībai sarunu vakarā iespējams ŠEIT. Tā kā vietu skaits sarunu vakaros ir ierobežots, aicinām pieteikties savlaicīgi.

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,