Novadā tiks efektivizēta par veselību un sportu atbildīgo iestāžu darbība

Vakar, 5. aprīlī, Ķekavas novada dome lēma Ķekavas ambulanci pievienot Ķekavas sociālās aprūpes centram, bet Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras un Baldones Sporta kompleksa vietā uz apvienojamo iestāžu bāzes izveidot jaunu iestādi. Darbu jaunā kapacitātē apvienotās iestādes uzsāks ar 2024. gada 1. janvāri.

Mērķi, izveidojot četru iestāžu vietā divas, ir novērst iestāžu funkciju pārklāšanos, ieviest vienotu attīstības stratēģiju un labas pārvaldības praksi. Lai nodrošinātu pakalpojumu nepārtrauktību, kā arī to, ka pārmaiņu process norit pārdomāti un saskaņoti, līdz 1. jūlijam, iesaistot Ķekavas ambulances un Ķekavas sociālās aprūpes centra darbiniekus, tiks izstrādāts abu iestāžu apvienošanas modelis un aktivitāšu plāns ar laika grafiku. Tāpat līdz 1. jūlijam, iesaistot Baldones Sporta kompleksu, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūru un izglītības iestādes, kā arī citus partnerus, tiks izstrādāti jaunās iestādes nosaukuma un nolikuma projekti, apvienošanas modelis un plāns, laika grafiks un struktūra. Domē ar reorganizējamo iestāžu apvienošanu saistītie dokumenti un plāni tiks izskatīti jūlija beigās.

“Mēs nesam atbildību ne vien par novada nodokļu maksātāju naudas iespējami lietderīgu izlietojumu, bet arī par likumā noteikto pašvaldības autonomo funkciju kvalitatīvu īstenošanu,” skaidro Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Juris Žilko. “Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros minēto iestāžu vadītājiem bija iespēja piedāvāt tālākās darbības, tai skaitā apvienošanās modeļus, paredzot vienmērīgu pakalpojumu pieejamību visā novadā. Taču teju divus gadus vēlāk šīs iestādes aizvien īsteno katra savu darbības stratēģiju, kas neparedz pakalpojumu optimizāciju un līdzsvarošanu un konkurē ar pašvaldības attīstības programmā iekļauto investīciju plānu. Tāpēc ilgāk kavēties ar veselības un sporta jomu attīstību mēs vairs nevaram.”

Jau vēstīts, ka lēmumi par iestāžu apvienošanu pieņemti, pamatojoties uz darba grupas ziņojumu par pašvaldības autonomās funkcijas – veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportu – izvērtējumu. Tajā secināts, ka šobrīd pašvaldībā ar veselību, veselības veicināšanu un sporta jomu saistītos uzdevumus pilda vairākas iestādes, radot funkciju pārklāšanos un kavējot vienota stratēģiskā plāna izstrādi un realizāciju.

“Domes deputātu balsojums bija par centralizētu veselības, sociālās aprūpes un sporta jomas pārvaldības struktūru novadā. Savukārt funkciju definēšanu, atbilstoši jaunajā Pašvaldību likumā noteiktajam apjomam un mērķim, kā arī galveno uzdevumu un virzienu noteikšanu sekmīgai abu jomu darbībai un attīstībai, lai paplašinātu iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu klāstu un pieejamību, jau veiks pašvaldības speciālisti sadarbībā ar visu četru iestāžu darbiniekiem,” tā domes vicemērs Andris Vītols.

Jaunas sporta iestādes izveide veicinās vienlīdzīgāku, efektīvāku un ekonomiskāku sporta nodarbību (interešu izglītības) organizēšanu un finansēšanu, kā arī sporta infrastruktūras apsaimniekošanu. Savukārt, apvienojot veselības un sociālās aprūpes aģentūras, tiks samazināts administratīvais slogs un rasts risinājums trūkstošajam personālam, tādējādi pilnveidojot sniegto pakalpojumu kvalitāti. Iestāžu reorganizācijas laikā un pēc tās tiks nodrošināta  pakalpojumu pieejamība. Ietaupīto finansējumu vairāk nekā 100 tūkstošu eiro apmērā plānots ieguldīt abu jomu attīstībā.

Administratīvā pārvalde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,