Līdz Dziesmu un Deju svētkiem 100 dienas

Par godu zīmīgajai 100 dienu atskaitei līdz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem (Svētkiem), sākam iepazīstināt ar mūsu amatiermākslas kolektīviem.

Šodien sākas 100 dienu atskaite līdz Svētku nedēļai. Kamēr vairāk nekā 1700 kolektīviem Latvijā un ārvalstīs šis laiks paies intensīvos mēģinājumos, iepazīsimies ar mūsu Svētku varoņiem.

Šovasar gaidāmajos Svētkos Ķekavas novadu pārstāvēs 836 dalībnieki no 30 amatiermākslas kolektīviem – 12 deju kolektīviem, divām folkloras kopām, pieciem koklētāju ansambļiem, septiņiem koriem, vienas Kapelas un viena vokālā ansambļa, kā arī divām Tautas lietišķās mākslas studijām.

Mūsu dalībnieku loks ir raibs – kā stāsta Ķekavas novada Kultūras darba koordinators Ēriks Laime-Babris, jaunākajam dalībniekam ir astoņi gadi, bet vecākajam – 87 gadi. Kolektīvu vidū ir gan tādi, kas Svētkos piedalījušies vienu reizi, gan tādi, kas šo īpašo notikumu pieredzējuši jau 17 reizes! Tikmēr Daugmales kultūras centra koklētāju ansamblim un Daugmales kultūras centra folkloras kopai “Dāre” šis būs debijas gads.

XXVII Vispārējie latviešu dziesmu un XVII deju svētki notiks šovasar no 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā.

Lai izdevies gatavošanās process un uz tikšanos Svētkos!

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,