Lielā stāstu nakts Katlakalnā pulcēs stāstniekus

Katlakalna bibliotēkā un Tautas namā norisināsies ikgadējs tradicionālās kultūras sarīkojums “VII Lielā stāstu nakts”, kurā pulcēsies stāsti un stāstnieki no dažādām vietām Latvijā. Īpašie viesi – ģimene no Ukrainas, kura stāstu vakarā apmeklētājiem pastāstīs ukraiņu tautas pasaku.

18.martā plkst.16.00- Katlakalna bibliotēkā stāstnieki tiekas ar ģimenēm un bērniem, lai izbaudītu spoku, joku, šausmu un brīnumu stāstus. Ja nebaidies- nāc klausīties! Bet varam baidīties arī visi kopā! Savukārt plkst.18.00- Katlakalna Tautas namā Mūsu Stāstu nakts pulcē kopā tos, kuri mīl un prot stāstīt, gan tos, kuri ir gatavi klausīties. Ticiet, interesanti un aizraujoši ir abām pusēm. Šogad mūs priecēs un savu stāstu burvībā aizvedīs dižā Kuldīgas stāstniece Liesma Lagzdiņa, ar savu šarmu un burvestībām pārsteigs īsta pasaku ragana no Tukuma Ivita Kalnozola- Kalsere. Humora dzirksti un anekdošu prieku visam pievienos mūsu visu mīlētais stāstu pavēlnieks Guntis Pakalns. Ar šausmu, spoku un neticamiem stāstiem no Doles salas ieradīsies Anita Štikāne- Krūmiņa, no Pilsrundāles piedalīsies Rožu karaļvalsts galvenā dāma Aelita Ramane, Latgales stāstu burvību atklās Vilhelmīne Jakimova Latgales stāstu festivāla saimniece. Šī gada jaunums būs jaunā stāstniece Helma, kura kopā ar savu tēti muzikantu Mārtiņu Križevicu prot gan pārsteigt, gan aizraut līdzi stāstu ceļojumā. Arī mūsu novada jaunieši no privātskolas “Gaismas tilts-97” savas skolotājas Silvijas Zītares vadībā ļausies stāstīšanas priekam. Festivālā saglabāsim tradīciju- uzklausīt profesionālu pasaku stāstnieku- šoreiz pie mums ciemosies Raitis Zapackis. Gaidām arī citus stāstniekus, jo Stāstu nakts sevī glabā pavisam negaidītus noslēpumus un pārsteigumus. Īpaši viesi mums būs ģimene no Ukrainas ar ukraiņu tautas pasaku, jo visās tautās vecmāmiņas stāsta pasakas, bet bērni tās klausās.

Lai stāstu straumi varētu savaldīt un noturēt  gultnē, ar sadziedāšanu, rotaļām un kādu jautru danci mūs izkustinās Tradīciju kopa “Ābols” no Ādažiem. Pēc pusnakts, kad aizdzīts miegs, visi jau sapazinušies un iedraudzējušies- īstais laiks stāstiem no dzīves- arī tie mēdz būt dažādi- gan ticami, gan neticami. Un te nu var dzirdēt visu, kas  piederas pie nakts stāstiem. Derēs gan anekdotes, joki, pārpratumi, krogā dzirdēts, vai ceļā piedzīvots, rātnāki un nerātnāki stāsti.

Projekta vadītāja Aija Vitmane

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,