Plānota sabiedriskā apspriešana par autoceļa A5 pārbūvi

Ar Vides pārraudzības valsts biroja 2020. gada 12. decembra lēmumu Nr.5-02/21, plānots esošo divjoslu Rīgas apvedceļu pārbūvēt par ātrgaitas autoceļu ar divām brauktuvēm. 20. martā plānota tiešsaistes sabiedriskā apspriešanas sanāksme, kurā tiks izskatīti iedzīvotāju iesūtītie jautājumi un priekšlikumi.

Plānots esošo divjoslu Rīgas apvedceļu (valsts galvenais autoceļš A5) pārbūvēt par ātrgaitas autoceļu ar divām brauktuvēm (4 braukšanas joslas). Tiek izskatītas divas pārbūves alternatīvas, kuras atšķiras detaļās, jo pārbūvējamā ceļa pamattrase nemainās. Daļu esošo pieslēgumu autoceļam A5 plānots likvidēt. Krustojumi ar šķērsojošajiem autoceļiem plānoti kā divlīmeņu ceļu mezgli, un tiks pilnībā novērsti vienlīmeņa pieslēgumi ar kreisajiem pagriezieniem. Vietējā satiksme tiks organizēta pa zemākas kategorijas autoceļiem, pieslēdzot tos paredzētajos divlīmeņu ceļu mezglos. Plānotais atļautais maksimālais braukšanas ātrums: 130 km/h. Projekts ietver arī jaunu A5 savienojumu ar Rīgas lidostu: gar plānotā dzelzceļa Rail Baltica rietumu pusi un pa Dzirnieku ielu līdz valsts reģionālajam autoceļam P133.

Sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 20. martā plkst. 17:00 attālināti tiešsaistes videokonferencē. Pieejas saite un instrukcija tiks publicēta mājaslapā www.enviro.lv.

No 13. līdz 17. martam www.enviro.lv būs pieejama videoprezentācija un iespēja rakstīt jautājumus uz e-pastu valdis@felsbergs.lv un saņemt atbildes vienas darbdienas laikā.

Ar pilnu ietekmes uz vidi novērtējumu un tā kopsavilkumu var iepazīties mājaslapā www.enviro.lv. Novada iedzīvotāji var iesūtīt rakstiskus viedokļus par paredzētās darbības ietekmi uz vidi Vides pārraudzības valsts birojam (Rūpniecības iela 23, LV-1045, Rīga, tālr. 67321173, www.vpvb.gov.lv, e-pasts: pasts@vpvb.gov.lv).

Publicēts 28.02.2023. “Rīgas Apriņķa Avīzē” Nr.17(9327)

Valdis Felsbergs

SIA “Enviroprojekts” apspriešanas vadītājs

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,