Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji piedalījās Eiropas Klimata iniciatīvas projekta noslēguma konferencē Polijā

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieka Valta Varika vadītā pašvaldības pārstāvju delegācija no 2022. gada no 14. decembra līdz 16. decembrim apmeklēja Ķekavas sadraudzības pilsētu Gostinu Polijā, lai piedalītos Eiropas Klimata iniciatīvas (EUKI) projekta “Pārrobežu sadarbība kapacitātes stiprināšanai energoefektivātes jomā” noslēguma konferencē.

Projekts norisinājās no 2020. gada 1. novembra līdz 2022. gada 31.decembrim, to īstenoja trīs projekta partneri –  Ķekavas novada pašvaldība un tās sadraudzības pilsētas Bordesholma Vācijā un Gostina Polijā. Projekta mērķis –  stiprināt pašvaldību energoefektivitātes pasākumu īstenošanas kapacitāti Baltijas jūras reģionā.

Projekta noslēguma konferencē pašvaldību pārstāvji atskatījās uz projekta gaitā paveikto katrā no pašvaldībām. Ķekavas novada īstenotās projekta aktivitātes:

  • Starptautiskas informatīvās konferences “Energoefektivitāte pašvaldībās un uzņēmumos” organizēšana ZOOM platformā (2021. gada oktobris);
  • Pašvaldības pārstāvju un pašvaldības kapitālsabiedrību vadītāju pieredzes apmaiņas vizīte Bordesholmā, īstenojot integrētu klimata aizsardzības koncepciju pašvaldības līmenī (2022.gada septembris);
  • Monitoringa un uzraudzības plāna izstrāde Ķekavas novada Ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plānam;
  • Gaismekļu nomaiņa uz LED gaismekļiem Ķekavas vidusskolas visās 3.stāva telpās, tai skaitā mācību kabinetos, aktu zālē, bibliotēkā, gaitenī u.c. (2021.g). Plānotais energopietaupījums – 7,3 MWH/gadā;
  • Energoauditu veikšana astoņās novada izglītības iestādēs, tai skaitā termogrāfija un priekšlikumu izstrāde energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem katrā no ēkām (2022.g.);
  • “Enerģijas dienas” novada vidusskolās – Rīgas Tehniskās universitātes mācībspēku vadītas informatīvas un praktiskas nodarbības par energoefektivitātes jautājumiem:
    • 80 tiešsaistes nodarbības Ķekavas un Baložu vidusskolu skolēniem (2021.g.)
    • Klātienes nodarbību cikls “Nākontnes vēstneši” Baldones vidusskolā (2022.g.);
  • Radošo darbu konkurss skolēniem “Enerģijas taupīšanas detektīvi” (2021.g.);
  • Trīs izglītojošu videomateriālu sagatavošana sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas vecuma skolēniem par energoefektivitāti un energotaupību (2021.g.)
  • Seminārs par energoresursu taupīšanas praktiskajiem jautājumiem pašvaldības iestādēs un aģentūrās (2022.g. oktobris);
  • Iedzīvotāju konsultēšana par energoefektivitātes pasākumu veikšanu daudzdzīvokļu mājās un regulēšanas darbi ēku siltumapgādes sistēmās (2022.g. oktobris-decembris)
  • Pašvaldības iestāžu konsultēšana par energoresursu taupīšanu un regulēšanas darbi iestāžu siltumapgādes sistēmās ((2022.g. oktobris-decembris)

Konferences dalībnieki iepazinās arī ar inovatīvu biogāzes ieguves tehnoloģiju, ko prezentēja Poznaņas Universitātes Ekotehnoloģiju laboratorijas pārstāvis un ar Gostinas uzņēmumu pieredzi energopatēriņa samazināšanā un atjaunojamo eneregoresursu izmantošanā.

Kā uzsvēra visu trīs pašvaldību pārstāvji, racionāla energoresursu izmantošana un virzība uz oglekļa dioksīda (CO2) emisiju samazināšanu paliks pašvaldību dienas kārtībā arī pēc šī projekta īstenošanas noslēguma.

Viesojoties Gostinā, ķekavieši tikās arī ar Gostinas pilsētas mēru Jerzy Kulak un Gostinas apriņķa uzņēmējdarbības atbalsta asociācijas vadītāju Krzysztof Marzec, lai pārrunātu Gostinas un Ķekavas turpmāko sadarbību starptautisku projektu ietvaros, tostarp sadarbību ar Gostinas apriņķa uzņēmējdarbības atbalsta asociāciju.

Projekts “Pārrobežu sadarbība kapacitātes stiprināšanai energoefektivātes jomā” ir daļa no Eiropas Klimata iniciatīvas (EUKI). EUKI ir Vācijas Federālās Ekonomikas un klimata aizsardzības  ministrijas (BMWK) projektu finansēšanas instruments. EUKI projektu ideju konkursu īsteno Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. EUKI iniciatīvas galvenais mērķis ir veicināt sadarbību ES klimata jomā, lai mazinātu siltumnīcefekta gāzu emisijas. Vairāk informācijas par EUKI: www.euki.de

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,