Zināmi apbalvojuma „Ķekavas novada Goda pilsonis” laureāti

Apbalvojums „Ķekavas novada Goda pilsonis” piešķirts Dainuvītei Markelovai, Veltai Volosovskai un Ojāram Andersonam. Astoņus gadus pēc kartas par mūža ieguldījumu Ķekavas novada attīstībā, ilggadēju un panākumiem vainagotu darbu Ķekavas novada labā vai citiem īpašiem nopelniem tiek piešķirts apbalvojums trīs novada iedzīvotājiem. Šogad tika saņemti sešpadsmit pieteikumi par divpadsmit pretendentiem. Svinīgā apbalvojuma pasniegšanas ceremonija notiks 2022. gada 17. novembrī plkst. 19.00 Ķekavas Kultūras namā valsts svētku pasākuma ietvaros.

Izskatot saņemtos pieteikumus un novērtējot ieguldījumu Ķekavas novada labā, Ķekavas novada pašvaldības Apbalvojumu izvērtēšanas komisija ir pieņēmusi lēmumu, ka 2022. gadā apbalvojums „Ķekavas novada Goda pilsonis” tiek piešķirts trim novadniekiem:

  • Dainuvītei Markelovai par 50 gadu godprātīgu darbu Baložu pilsētas bibliotēkā un ieguldījumu Ķekavas novada attīstībā;
  • Veltai Volosovskai par nesavtīgu sevis veltīšanu latviskās identitātes kopšanā, mācot Ķekavas vidusskolas skolēniem veidot bagātīgu un pareizu latviešu valodu;
  • Ojāram Andersonam par mūža ieguldījumu Ķekavas novada kultūrā, vēstures apzināšanā, tūrisma piedāvājuma izveidē un atpazīstamības veicināšanā.

Apbalvojuma izvērtēšanā piedalījās komisijas priekšsēdētāja Aija Vitmane un komisijas locekļi Arvīds Platpers, Danuta Priede, Anna Lemeševska, Dzintra Maļinovska un Zane Ulmane.

Ar apbalvojuma „Ķekavas novada Goda pilsonis” piešķiršanu Ķekavas novada pašvaldība vēlas pateikties un novērtēt to cilvēku ieguldījumu, kuri ar savu darbu, mūža veikumu, radošumu, pilsonisko aktivitāti un apņēmību ir palīdzējuši Ķekavas novadam augt, attīstīties un tā vārdam izskanēt gan Latvijā, gan ārvalstīs. Tāpēc ik gadu Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus, uzņēmumus, iestādes un nevalstiskās organizācijas iesniegt pretendentu pieteikumus Ķekavas novada augstākā apbalvojuma „Ķekavas novada Goda pilsonis” saņemšanai.

Goda zīme „Ķekavas novada Goda pilsonis” ir vienreizējs apbalvojums, ko vienai personai var piešķirt tikai vienu reizi. Apbalvojumu viena kalendārā gada laikā var piešķirt ne vairāk kā trim personām.

08.11.2022.

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,