Novada pārstāvji tiekās ar Ķekavas apvedceļa projekta attīstītājiem

Pagājušajā nedēļā Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji un domes deputāti tikās ar Ķekavas apvedceļa projekta attīstītājiem, lai izvērtētu līdz šim paveikto apvedceļa būvniecībā, kā ari iespējamo nākotnes sadarbību.

Tikšanās laikā ar A/S “Kekava ABT” pārstāvjiem, Ķekavas apvedceļa projekta attīstītājiem, un Eiropas Investīcju bankas, Ziemeļvalstu Investīciju bankas un Luminor bankas pārstāvjiem tika pārrunāts un novērtēts jau izdarītais Ķekavas apvedceļa būvniecībā. Pārstāvji uzklausīja redzējumu par būvniecības procesu norisi un ietekmi uz transporta kustību ikdienā.

Ņemot vērā, ka līdzšinējā sadarbība tiek vērtēta pozitīvi, tika pārrunātas iespējas realizēt arī citus projektus novadā. Domes priekšsēdētājs Juris Žilko apvedceļa projekta attīstītājiem un banku pārstāvjiem prezentēja plānotos attīstības projektus, kurus pašvaldība būtu gatava realizēt privātās un publiskās partnerības finansēšanas metodes veidā. Prezentācijā tika minēti tādi pašvaldībai aktuāli projekti kā Baložu peldbaseina un Titurgas bērnudārza būvniecība, jaunās Katlakalna sākumskolas būvniecība, lielā Ķekavas stadiona būvniecība, Baldones multifunkcionālā kultūras centra būvniecība, kā arī veloceliņu izbūve Daugmalē un Baldonē.

Ķekavas apvedceļa izbūve ir pirmais nozīmīgais publiskās un privātās partnerības projekts Latvijā celu infrastruktūras jomā. Vasaras sākumā tas tika pamanīts arī starptautiskā līmenī, iegūstot starptautiskās vadošās projektu, infrastruktūras un enerģētikas finansēšanas pētniecības organizācijas Proximo Infra godalgu kā Gada PPP darījums Eiropā. Konkursa žūrija nominācijas izvēlējās starp visiem 32 lielākajiem transporta un sociālās infrastruktūras PPP darījumiem, kas tika noslēgti Eiropā 2021. gadā.

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,