No 3. līdz 5. augustam norisināsies Baldones pilsētas svētki

No 3. līdz 5.augustam Baldonē norisināsies pilsētas svētki! Novada iedzīvotājiem un viesiem sagatavota plaša programma –  koncerti, teātra izrādes, pasākumi bērniem, sporta spēles, balle un svētku tirgus, kas norisināsies Baldones pilsētas centrā, Mercendarbes muižā un Vanagkalnu estrādē. 

Ceturtdien, 3.augustā, plkst. 20.00 Baldones kultūras centrā amatierteātra “Sudraba nagla” izpildījumā tiks rādītas aizraujošas ainiņas no dzīves un uzdzīves Parīzē piecdesmitajos gados, izrādē “Burvīgie blēži” režisores Zigrīdas Ezeriņas iestudējumā. Aizraujošā un humora pilnā izrāde atraktīvo aktieru – Jāņa Parasiņa, Aivara Mirkša, Ivara Lagzdiņa, Intas Vidžes, Aijas Ozoliņas, Ineses Erģes, Rūtas Štrausas, Edgara Štrausa, Ievas Upenieces sniegumā spēs aizkustināt un sasmīdināt jebkuru skatītāju. Cik ticami un iespējami ir pārdot Eifeļa torni Parīzē vai nopirkt māju Paradīzē? Pilnīgi reāli, ja vien piemīt fantāzija un spēja pārliecināt…

Piektdien, 4.augustā, plkst. 19.00 Mercendarbes muižā lirisku koncertu romantiskās noskaņās sniegs muzikālais kvartets “Savējie Baldonei”. Koncertā varēs baudīt Baldones Mūzikas skolas pedagogu īpaši sagatavotu programmu, kurā ietverti latviešu populāro komponistu (R.Paula, I.Kalniņa, J.Lūsēna, Zigmāra Liepiņa, Ulda Stabulnieka u.c) spožākie skaņdarbi. Baiba Tērmane, kas pavadījusi lielāko daļu savas profesionālās karjeras posmu uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, priecēs klausītājus ar savu dzidro balss tembru un kopā ar Ingusu Kokinu sniegs arī brīnišķīgas duetu kompozīcijas. Vokālie mākslinieki uzstāsies dažādās kombinācijās un atskaņos arī katrs kādu oriģinālkompozīciju – īpaši radītu šim koncertam. Saksofonists Artis Skuja iestudējis paša aranžētus skaņdarbus un klātesošie varēs baudīt to pirmatskaņojumus. Pianiste, koncertmeistare Linda Barkāne ar savu šarmanto klavierspēli aizkustinās ikvienu mūzikas cienītāju.

Sestdien, 5.augustā, no 10.00 līdz 17.00 Baldones pilsētas centra skvērā notiks svētku tirgus. Piedāvājumā plašs mājražotāju preču klāsts – rokdarbu un koka izstrādājumi, apģērbi bērniem, tekstils, pirts lietas un aksesuāri, keramikas trauki un dekori, pašdarinātas ziepes, biškopības produkti, vasaras puķu stādi, mājražotāja saldējums, kafijas un tējas paradīze, vīnogu vīns u.c. Ēdinātājs nodrošinās siltas, uz vietas gatavotas uzkodas, virtuļus un citus gardumus.

No plkst. 12.00 līdz 13.00 Baldones pilsētas centra skvērā lieli un mazi aicināti uz  izrādi “Svētku diena” ar “Pārsteigumu karuseli”.

No plkst. 9.30 līdz 16.00 pie Baldones Sporta kompleksa notiks Sporta spēles dažādos sporta veidos un disciplīnās – minifutbols, pludmales volejbols, strītbols, svaru bumbu raušana, roku laušanās, virves vilkšana, orientēšanās, lidojošais disks, milzu šautriņas, tarakāns uz ātruma, muca, spiešana guļus ar svaru stieni, novuss, loku šaušana. Visas dienas garumā bērnus priecēs piepūšamās atrakcijas.

Paralēli tirgus rosībai, pie Baldones kultūras centra, no plkst. 13.00 līdz 16.00 plašu koncertprogrammu sniegs amatiermākslas kolektīvi – jauniešu vokālais ansamblis “Sona”, senioru vokālais ansamblis “Dziedātprieks”, folkloras kopa “Mantojums”, senioru tautas deju kolektīvs “Luste”, vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs “Degsme” un senioru tautas deju kolektīvs “Degļi”.

Plkst. 20.00 Vanagkalnu estrādē būs skatāma brīvdabas izrāde pēc Annas Brigaderes lugas motīviem “Lielais loms”. Gluži kā sena skaņu plate, A. Brigaderes luga “Lielais loms” aizsauc laikos, kad debesis bija zilākas un zāle zaļāka, bet ļaudis tādi paši kā šodien – mīlestības alkstoši un meklējoši.

Krāšņu aktieru buķeti veidojuši abi iestudējuma režisori – Juris Kalniņš un Voldemārs Šoriņš. Lomās: Artis Drozdovs, Romāns Bargo, Eviju Krūze, Voldemārs Šoriņš, Indra Burkovska, Raimonda Vazdika, Ance Kukule, Aīda Ozoliņa, Dace Makovska, Juris Kalniņš, Jānis Kirmuška, Kristaps Ozols. Par horeogrāfiju rūpējās Raimonda Vazdika. Producente – Aīda Ozoliņa.

Metot laipu uz iecerētās sirdi, tiek likti lietā visādi stiķi – “improvizācija”, “interpretācija”, “traktēšana” un “fraktēšana”…  Un kaut arī šo jēdzienu skaidrojumu bieži neizprot arī paši izrādes varoņi, tas netraucē nonākt pie laimīgām beigām – pāru darbošanās.

Svētku noslēgumā – plkst. 22.00 Vanagkalnu estrādē balle kopā ar Jorenu Šteinhaueru un draugiem.

Jorens Šteinhauers (Jöran Steinhauer) ir ārzemnieks – mūziķis, kura saknes meklējamas Vācijā. Viņš ne tikai runā, bet arī dzied latviešu valodā. Mākslinieks kopā ar savu radīto grupu “Aarzemnieki” 2014.gadā pārstāvēja Latviju Eirovīzijā, izpildot dziesmu “Cake To Bake”.

 

Informācija tiks papildināta

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,