“Maxima” atver pirmo veikalu Baložos, īpaši rūpējoties par skudrām un ozolu

“Maxima Latvija” šodien, 13. jūnijā, atklāja pirmo “Maxima” veikalu Baložos, Baložu ielā 5. Attīstot veikalu tīklu Pierīgā, tā izveidē investēti vairāk nekā 2,2 miljonu eiro un radītas 25 jaunas darba vietas. Rūpējoties par pircēju ērtībām ir labiekārtota apkārtējā veikala teritorija un saglabātas veikala apkārtnē esošās dabas vērtībās – ozols un aizsargājamās skudras.

“Kopā ar komandu esam priecīgi atklāt pirmo “Maxima” veikalu Baložos. Mūsu nemainīgā prioritāte ir būt tuvu Latvijas iedzīvotājiem un atverot šo jauno veikalu, tagad arī Baložu iedzīvotājiem un viesiem “Maxima X” formāta veikalā būs iespēja iegādāties kvalitatīvus, ikdienai nepieciešamos pārtikas un sadzīves produktus par zemām cenām vienuviet. Veikala būvniecības procesā mēs lielu uzmanību pievērsām ne tikai mūsdienīgas un ilgtspējīgas veikala vides attīstībai, bet arī rūpēm par apkārtējo vidi. Pēc būvdarbu pabeigšanas atjaunojām pieguļošās Doles ielas grants segumu, lai pircēji pie mums var nokļūt vēl ērtāk. Papildus tam, esam izveidojuši jaunas darba vietas, kas sniegs plašas iespējas vietējiem iedzīvotājiem. Mēs ticam, ka jaunais veikals kļūs par iecienītu iepirkšanās vietu klientiem,” stāsta “Maxima Latvija” vadītāja Karolina Zygmantaitė.

“No sirds priecājamies, ka mūsu novadā tiek radītas jaunas darba vietas, sakoptas teritorijas un arī aug novadnieku izvēles iespējas – šajā gadījumā, kurp doties iepirkties. Īpaši jāuzver, ka projekta īstenošanā vērā ņemtas iedzīvotājiem un videi nozīmīgas nianses – labiekārtota teritorija ap veikalu un saglabātas nozīmīgas dabas vērtības. Mēs varam paveikt ļoti daudz, ja protam cienīt un novērtēt viens otru. Novēlām uzņēmējiem izdošanos,” stāsta Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko.

Jaunais veikals atrodas ne vien aktīvi apdzīvotā un ģimeņu vidū iecienītā Pierīgas apkārtnē, bet arī skaistas dabas ieskautā teritorijā. Viens no veikala apkārtējās teritorijas lepnumiem ir ozols, kurā mājvietu radušas Latvijā aizsargājamās skudras. Šī iemesla dēļ veikala būvniecības procesā īpaši tika domāts par ozola uzraudzību un sakopšanu, konsultējoties ar mirmekologu (skudru speciālistu) un piesaistot speciālistus no uzņēmuma SIA “Labie koki”, lai nodrošinātu kokam papildu norobežojumu un veiktu ozola sakopšanu un vitalitātes uzlabošanu. Pircēju ērtībām veikalā darbojas 7 kases, no kurām 5 ir pašapkalpošanās kases. Apkure veikala ēkā tiks nodrošināta, izmantojot siltumsūkņus, un konstruktīvie risinājumi pielāgoti tam, lai nākotnē uzstādītu arī saules baterijas. To pircēju ērtībām, kuri izmanto elektroauto, jaunā veikala autostāvvietā tiks izbūvēta elektroauto uzlādes stacija. “Maxima” veikala Baložos kopējā platība ir aptuveni 900 m2, tai skaitā 550 m2 plaša tirdzniecības zāle pircēju ērtībām.

Liene Dupate-Ugule

SIA “Maxima Latvija” Komunikācijas vadītāja

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,