Baložos tiks uzstādīts āra trenažieru POP-UP laukums

No 20. jūnija līdz 24. jūlijam Baložos, Zaļā ielā 4, būs pieejams āra trenažieru laukums, kas aprīkots ar deviņiem mūsdienīgiem trenažieriem visām galvenajām muskuļu grupām. Testa periodā iedzīvotāji aicināti aktīvi izmantot trenažierus un izteikt savu viedokli par šāda laukuma izveides nepieciešamību uz pastāvīgu laiku.

Pēc Titurgas iedzīvotāja Elvja Teninsona iniciatīvas Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Omnigym Latvia realizē Omnigym POP-UP projektu, veicinot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu novada iedzīvotāju vidū.

“Mana ģimene dzīvo Titurgā jau ceturtajā paaudzē un piektā paaudze jau klauvē pie durvīm. Ir patīkami redzēt, kā pēdējo gadu laikā ir paplašinājušās sporta un aktīvās atpūtas iespējas Ķekavas novada teritorijā. Redzot, cik daudzi iedzīvotāji izmanto jau šobrīd publiski pieejamo sporta infrastruktūru, aicināju pašvaldību iesaistīties arī āra trenažieru laukuma POP-UP projektā un piedāvāt iespēju trenēties svaigā gaisā,” stāsta E.Teninsons.

Ar inovatīviem āra trenažieriem ierasto trenažieru zāles apmeklējumu piedāvāts aizstāt ar treniņiem pilsētvidē. Uzstādītajiem trenažieriem varēs ērti pielāgot vingrinājumu izpildes slodzi, ļaujot tos izmantot dažādām iedzīvotāju grupām no jauniešiem līdz senioriem.

Iedzīvotāji aicināti sniegt atsauksmes

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par šāda tipa trenažieru laukuma izveides nepieciešamību uz pastāvīgu laiku, apmeklētāji aicināti periodā no 20. jūnija līdz 24. jūlijam aktīvi izmantot trenažierus un sniegt savas atsauksmes.

Kā informē Omnygim Latvia pārstāvis Jānis Ozols, uz trenažieriem būs kvadrātkods, kuru noskenējot varēs sniegt atgriezenisko saiti, atbildot uz aptaujas jautājumiem. Noslēdzoties testēšanas periodam, pašvaldība varēs iepazīties ar iedzīvotāju atsauksmēm un izmantot iegūto informāciju, lai izvērtētu iespējas izbūvēt šāda tipa āra trenažieru laukumu Ķekavas novada teritorijā.

Ķekavas novada Sporta centra vadītāja Anete Medne mudina iedzīvotājus ne tikai izmantot esošo sporta infrastruktūru, bet arī aktīvi iesaistīties tās attīstībā: “Publiski pieejams āra trenažieru laukums varētu būt lieliska iniciatīva, ko līdz 28.jūnijam vēl var paspēt iesniegt Ķekavas novada līdzdalības budžeta projektu ideju konkursā, veicinot trenažieru zāles pieejamību savā apkaimē.”

Somijā projektētie un ražotie trenažieri atbilst starptautiskajam drošības standartam EN 16630:2015, ir piemēroti Latvijas klimatiskajiem apstākļiem un paredzēti lietošanai visos gadalaikos. Vairāk informācijas par trenažieriem iespējams iegūt mājaslapā omnigym.lv.

Ķekavas novada Sporta centrs

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,