Turpinās dalība Eiropas Savienības finansētajā projektā “YouthZero2Hero”

Ķekavas novada pašvaldība turpina dalību Eiropas Savienības Programmas “Pilsoņi, vienlīdzība, tiesības un vērtības” projektā “Jaunatnes vadīts ceļš no nulles par varoni: ilgtspējīga klimata pārmaiņu attīstība” (“YouthZero2Hero”).

No š.g. 14.maija līdz 17.maijam norisinājās projekta “YouthZero2Hero” otrā starpvalstu partneru sanāksme pie projekta partnera Mesinas pašvaldības, Itālijā. Šajā starpvalstu sanāksmē projekta partneris – Mesinas pašvaldība, kas organizēja šo sanāksmi, iepazīstināja pārējos projekta partnerus ar pašvaldības darbu un pieredzi jauniešu izglītošanā un iesaistē par klimata ilgtspējas attīstības jautājumiem. Tika prezentēti pozitīvās prakses piemēri, kas veikti sadarbībā ar Mesinas universitāti, Nacionālo Dabas zinātnes skolotāju asociāciju, Mesinas izglītības iestādēm un citām organizācijām.

Konferences otrajā dienā tika apmeklēts pašvaldības Botāniskais dārzs, kurā izglītības iestādes organizē izglītojošas nodarbības par klimata ilgtspēju, kā arī projekta partneri tika iepazīstināti ar Mesinas pašvaldības izglītības iestādēm, apskates un kultūras objektiem.

Viena no projekta aktivitātēm – Ilgtspējība darbībā: Jauniešu vadītu kopienu projektu izstāde, kuru organizēs Ķekavas novada pašvaldība un tiks īstenota Ķekavā, plānota no 2024.gada 18.jūnijam līdz 21.jūnijam. Projekta ietvaros š.g. 20.jūnijā Ķekavas novada svētku Jauniešu festivālā “Green up & chill” visi projekta partneri un arī Ķekavas novada jaunieši prezentēs pozitīvos piemērus par jauniešu līdzdalību un jaunatnes iniciatīvām ilgtspējas veicināšanā, kā arī plānotas projekta debates par jauniešu līdzdalību ilgtspējības un klimata pārmaiņu jautājumos, kuras vadīs Māris Olte. Festivālu atklās mākslinieku apvienība “Brīvrunu projekts”, kas ir pirmais un vienīgais repa improvizācijas teātris Latvijā. Festivāla ietvaros visi interesenti aicināti piedalīties dažādās radošas aktivitātēs, piemēram, sietspiedes, hennas u.c. darbnīcās. Savukārt, vakara noslēgumā sekos mākslinieka Denija Griezes un grupas “Pirmais kurss” koncerts.

Izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,