Ieviņa ermoņiku spēlmaņu saiets Rāmavas muižā

Svētdien, 2024. gada 16. jūnijā, Rāmavas muižā notiks 8. ieviņa ermoņiku spēlmaņu saiets, kas ir unikāls pasākums, kurā satiekas ieviņa ermoņiku draugi – visi, kuri iemīļojuši šo neparasti skaisto, skanīgo un sarežģīto mūzikas instrumentu.

Ik gadu saiets pulcē teju visu Latvijas ieviņu ermoņiku atbalstītāju pulku – gan spēlmaņus, gan restauratorus, gan būvniekus, gan pētniekus. Instrumenta būvēšanas un spēlēšanas tradīcija iekļauta Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā kopš 2017. gada, jo šīs iemaņas Latvijā  bija praktiski zudušas. Pateicoties biedrības “Skaņumāja” un pētnieka Oskara Patjanko neatlaidīgam darbam, ir izdevies atjaunot instrumenta dzīvotspēju un nu jau varam lepoties ar jauno muzikantu maiņu un diviem instrumentu būves meistariem, kuri pašu rokām uzbūvējuši vairākus instrumentus.

Svētdien, pirmajā dienas pusē plkst. 13.00 notiks pētnieka Oskara Patjanko lekcija par senāko fiksēto ieviņa ermoņiku repertuāru Stelberga vākumā. Lekcija vairāk būs interesanta praktizējošiem muzikantiem, kuri ikdienā spēlē tradicionālo mūziku un ir ieinteresēti repertuāra paplašināšanā.

Savukārt uz saieta kulminācijas  daļu “Koncerts zaļumballes noskaņās” plkst. 15.00 tiek aicināts ikviens novada iedzīvotājs un interesents, kurš vēlas iepazīt šo instrumentu. Koncertā skanēs muzikantu piedzīvojumu stāsti, kā arī starpkaru perioda populārā mūzika, ziņģes un tautasdziesmas. Būs atvēlēta vieta dejošanai, jo mūziķa lielākais prieks ir redzēt kustīgas klausītāju kājas.

Ieeja pasākumā bez maksas. Apmeklējot šo pasākumu, jūs dodat akceptu tikt fotografēti un filmēti pasākuma publicitātes vajadzībām.

Pasākums tapis, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam.

Biedrība “Ķekavas muzikanti”

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,