Baznīcu nakts Ķekavas novada dievnamos

Sestdien, 27. maijā, visā Latvijā norisināsies “Baznīcu nakts”, kuras laikā dievnama durvis vērs arī Baldones, Katlakalna un Doles-Ķekavas Evanģēliski luteriskās baznīcas. Baldonē no plkst. 18.00 notiks desmitās Baznīcu nakts svinīgās atklāšanas pasākums, ko varēs vērot arī tiešsaistē.

Kā informē akcijas organizatori, šogad “Baznīcu nakts” norisinās jau desmito reizi, pulcējot 180 baznīcas visā Latvijā. Tajā pašā dienā no plkst.10.00 notiks arī “Atvērto baznīcu diena,” aicinot turēt dievnamus atvērtus ekskursijām un apskatei.

Jau tradicionāli trīs reizes dienā – plkst. 12.00, plkst. 18.00 un plkst. 22.00 – notiks baznīcas zvanu zvanīšana. Savukārt plkst. 21.00 visi vienosies Tēvreizes lūgšanā.

Šogad vienotā “Baznīcu nakts” atklāšana, piedaloties visu tradicionālo kristīgo konfesiju vadītājiem vai pārstāvjiem, notiks Baldonē, Baldones evaņģēliski luteriskajā baznīcā plkst.18.00.

Atklāšanas uzrunas un koncertu varēs vērot arī tiešsaistē Baznīcu nakts (https://www.facebook.com/baznicunakts) un Baldones evaņģēliski luteriskās baznīcas (https://www.facebook.com/baldonesbaznica) Facebook kontos.

Baldones Evaņģēliski luteriskā baznīca

Dievnams atvērts plkst.10.00 – 24.00

Atklāšanas pasākumā piedalīsies jauniešu simfoniskais orķestris Draugi, jauktais koris Tempus. Vakara gaitā Dievnamā muzicēs Aivars Hermanis, dziedātāja Ieva Akurātere un ģitārists Andris Grīnbergs, uzstāsies kamerkoris “Muklājs”, Rīgas Doma kora skolas Džeza nodaļa, kristīgās draudzes “Pilsēta” grupa un Jāņa Lūsēna mūzikas nams “Ozolu skola”.

Katlakalna Evaņģēliski luteriskā baznīca

Dievnams atvērts plkst.10.00 – 24.00

Baznīcas parks, sadarbojoties ar tēlnieci Andu Poikāni, tiks pārvērsts par Paradīzes dārzu ar meditatīvu ceļu tajā. Notiks iepazīšanās ar baznīcu dziesmu vēsturi, kā arī slavēšanas Dievkalpojums.

Doles-Ķekavas Evaņģēliski luteriskā baznīca

Dievnams atvērts plkst.10.00 – 22.00

Baznīcā visas dienas garumā varēs aplūkot sakrālos traukus, tērpus un baznīcas vēstures liecības, bet pusdienlaikā – piedalīties draudzes jauniešu grupas izveidotā viktorīnā. Plkst. 18.00 notiks ekskursija baznīcā ar iespēju uzkāpt Dievnama tornī, bet pēc tās – slavēšanas dziesmu vakars “Dzīvības maize” ar draudzes ansambli.

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,