Zaļais mēnesis Ķekavas novadā

No 22. aprīļa līdz 28. maijam Ķekavas novadā norisināsies Zaļais mēnesis, kas tiks atklāts ar Lielo talku un noslēgsies ar pavasara Eko dienām. Pirmo reizi novada iedzīvotājus un viesus priecēs Zaļais festivāls “Augam!”, kas notiks jau 23. aprīlī Ķekavā.

Lielā talka

22. aprīlī visā Latvijā norisināsies Lielā talka, aicinot iedzīvotājus piedalīties gan publiskajās, gan solo talkās. Lai organizētu talkas atkritumu maisu izsniegšanu un savākšanu, talkas vietas oficiāli jāreģistrē portālā www.talkas.lv.

Zaļais festivāls “Augam!”

23. aprīlī Ķekavā norisināsies festivāls “Augam!”, kas veltīts zaļajai domāšanai un veselīgam uzturam. Festivāla apmeklētāji varēs iepirkties mājražotāju, amatnieku un stādu audzētāju tirdziņā, piedalīties meistarklasēs par dažādu veselīgu produktu izmantošanu uzturā un meklēt pērles andelē.

Ekspozīcija “Kas pazūd no acīm, dabā nepazūd”

No 22. aprīļa līdz 26. maijam sadarbībā ar uzņēmumu “Clean R” un “Zaļo jostu” t/c “Liiba” būs izvietota izglītojoša ekspozīcija “Kas pazūd no acīm, dabā nepazūd”. Projekta ietvaros, sadarbojoties ar mākslinieku Gati Šļūku, radītas uzmanību piesaistošas vizualizācijas par trešo izplatītāko atkritumu veidu – cigarešu izsmēķiem.

Attālinātā foto orientēšanās “Par zaļu Ķekavas novadu”

No 23. aprīļa līdz 24. maijam Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra aicina piedalīties attālinātajā foto orientēšanās pasākumā “Par zaļu Ķekavas novadu!” un kopā ar ģimeni vai draugiem doties jautrā un izzinošā pastaigā pa Ķekavu.

Green-up & chill!

26. maijā Ķekavā pie Jaunu ideju centra norisināsies pasākums bērniem un jauniešiem “Green-up & chill!”. Plānotas radošas aktivitātes, kas veltītas ekoloģijai un otrreizējai pārstrādei. Tāpat pasākuma laikā tiks apbalvoti orientēšanās sacensību “Par zaļu Ķekavas novadu” laureāti.

Eko dienas

27. un 28. maijā Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotājiem rīkos pavasara “Eko dienas”. Novada iedzīvotāji bez maksas varēs nodot bioloģiski noārdāmos atkritumus (savāktās koku lapas un zāli aizsietos maisos) un nolietoto elektrotehniku. Visu maija mēnesi atkritumu savākšanas laukumā “Gurnicas” varēs nodot četras automašīnas riepas.

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,