“Beznosacījumu pamatienākumi robotizācijas un automatizācijas draudu ēnā“

Ikdienu arvien aktuālāks kļūst jautājums par beznosacījumu pamatienākumu ieviešanu, kas dotu cilvēkiem drošības spilvenu pārejai uz digitālo nākotni. Automatizācija nav tikai drauds – tā var uzlabot mūsu dzīves kvalitāti. Bet, lai tiktu uzlabota mūsu dzīves kvalitāte, cilvēkus ir jānodrošina ar stabiliem ienākumiem. Tiem ir jābūt pietiekami augstiem, nodrošinot pienācīgu dzīves līmeni, kas atbilst sabiedrības sociālajiem un kultūras standartiem un balstīti galvenajos Eiropas Savienības dokumentos izvirzītajos mērķos – cilvēka cieņa, brīvība un vienlīdzība.

Aicinu jūs publicēt šo rakstu savā interneta vietnē, sociālajos medijos vai informēt sabiedrību par parakstu vākšanu citā veidā. Tā kā beznosacījumu pamatienākumu ieviešana visā ES ir viena no visvairāk apspriestajām tēmām konferencē Par Eiropas nākotni, aicinām uzsākt kvalitatīvu diskusiju par pamatienākumu tēmu dažādos griezumos.

https://futureu.europa.eu/pages/reporting

https://futureu.europa.eu/processes/Economy/f/10/proposals/1556

Parakstīt Eiropas pilsoņu iniciatīvu “Beznosacījumu pamatienākumu ieviešana visā ES” vietnē https://lv.eci-ubi.eu/.

Tēmas, par kurām tiek veidoti raksti, ir par beznosacījumu pamatpienākumu ietekmi uz sociālajām tiesībām un drošību, taisnīgumu, nabadzību un nevienlīdzību, darbu un pašnodarbinātību, veselību, izglītību, zaļo transformāciju, robotizāciju un automatizāciju, ekonomisko aktivitāti, demokrātiju un tiesiskumu, kā BPI atbilst ES mērķiem un vērtībām, pamattiesību hartu un Sociālo tiesību pīlāra 20 principiem, tai skaitā par konferenci Par Eiropas nākotni, u. tml. tēmām, raugoties caur Latvijas prizmu.

Aicinu sekot mums sociālajā vietnē Facebook, kur pieejami visi sagatavotie raksti un aktuālā informācija par BPI, meklējot mūs ar atslēgas vārdiem “Sākt beznosacījuma pamatienākumus visā ES” un “Beznosacījumu pamatienākumi” (administrējam abas šīs vietnes).

Līdz šim Eiropas iniciatīvai “Sākt beznosacījuma pamatienākumus visā ES” kopumā ir savākti vismaz 180209 ES pilsoņu paraksti, no kuriem 3705 ir Latvijas pilsoņu paraksti.

Informācija ir sagatavota ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Par publikācijas saturu atbild projekta ”Eiropas pilsoņu iniciatīvas „Beznosacījumu pamatienākumu ieviešana visā ES” aktualizēšana Latvijā” īstenotāji – Biedrība „Vecdaugavieši”, projekta numurs: AIF/2021/R/31.

Aija Lasmane
Biedrības “Vecdaugavieši” Valdes priekšsēdētāja,
Eiropas pilsoņu iniciatīvas „Beznosacījumu pamatienākumu ieviešana visā ES” koordinatore Latvijā

https://lv.eci-ubi.eu/
https://ubi4all.eu/lv/

Pilno rakstu lasi šeit

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,