Veiksmīgi norit Daugmales iedzīvotāju tikšanās par kopienu veidošanu

Daugmale, Dzintari, Bērzmente – apdzīvotās vietas Daugmales pusē, kuru aktīvie iedzīvotāji 28.jūlija vakarpusē bija sapulcējušies Daugmales Multifunkcionālajā centrā, lai diskutētu par iedzīvotāju kopienas veidošanu, iepazītos, stāstītu par jau esošajām aktivitātēm un domātu par nākotnes iecerēm.

Sarunas Daugmalē bija aizraujošas, spraigas un interesantas, jo dalībniekiem visiem ir viens mērķis: vēlēšanās kaut ko darīt, lai Daugmales un tās apkaimju dzīve kļūtu aktīvāka, būtu gan pasākumi, gan iespējas ietekmēt infrastruktūras sakārtošanu savās apdzīvotājās vietās. Bet pats galvenais: lai kaimiņi sadarbotos un, veidojot kopienu, kopā viens otru atbalstītu un palīdzētu dažādu jautājumu risināšanā un aktivitāšu organizēšanā.

Jau šobrīd dažādas kopienas aktivitātes notiek Daugmales Strazdiņu ceļā: gan kopīgi ielas svētki, gan sakopšanas talkas, tomēr sanākušajiem iedzīvotājiem ir vēlme to visu veidot arī plašāk – Daugmales un to apkaimju mērogā.

Sarunas noslēdzās ar sajūtu, ka viss tikai sākas, un ir jānāk kopā un jādara, jāveido kodols, kurš, aktīvi darbojoties, aizraus arī pārējos iedzīvotājus!

Tikšanās ar Daugmales aktīvajiem iedzīvotājiem notika biedrības “Partnerība Daugavkrasts” realizētā projekta „Ceļa karte iedzīvotāju kopienu stiprināšanai”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MIC/041, ietvaros. Projekts tiek īstenots programmas “NVO fonds” ietvaros, kuru finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Plašāks raksts pieejams – https://daugavkrasts.lv/jaunumi/daugmales-aktivie-iedzivotaji-parsteidz-un-aizrauj/

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,