Ķekavas novada svētki jau šonedēļ

No 15. līdz 17. jūnijam Ķekavas novadā norisināsies novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu – uz lielās skatuves koncertus sniegs Katō, grupas “Very Cool People” un “Citi Zēni”, bet Vistiņfesta ietvaros uzstāsies leģendārā grupa “Pērkons”. Atsevišķa pasākuma programma paredzēta jauniešiem un ģimenēm ar bērniem.

Ķekavas novada svētki 2023 pie apmeklētājiem ieradīsies ar bagātīgu pasākumu programmu trīs dienu garumā. Novada iedzīvotājus un viesus priecēs mūzikas un deju koncerti, sporta aktivitātes, atrakcijas un brīvdabas kino, darbosies ēdināšanas zona, svētku tirgus un informācijas telts.

“Ķekavas novada svētki kļuvuši par notikumu, ko gaida ne tikai novada iedzīvotāji, bet arī kaimiņu novados dzīvojošie. Lai pasākuma apmeklētāji varētu baudīt svētkus nesteidzoties, šogad esam iecerējuši veidot īpašu svētku noskaņu labākajās festivāla tradīcijās”, stāsta Ķekavas novada pašvaldības kultūras darba koordinators Ēriks Laime-Babris.

Pirmā pasākuma diena tiks veltīta gaidāmajiem XXVII Vispārējo Latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem – ceturtdien, 15. jūnijā, plkst. 20.00 Ķekavā, Katlakalnā, Daugmalē un Baložos norisināsies Svētku ieskaņas koncerti. Novada svētku atklāšanas dienas turpinājumā Annas Zankovskas jeb Katō koncerts, kas sāksies plkst. 21.00 Ķekavas ābeļdārza lielajā skatuvē.

Vakara noslēgumā ikvienu iedzīvotāju aicinām uz brīvdabas kino seansu –  tiks rādīts 2023.gadā Latvijā tapušais komēdijseriāls “Kolektīvs”, kura filmēšana norisinājās arī Ķekavas novadā.

“Kolektīvs” ir dramēdijas žanra antoloģija no četrām epizodēm, kuras stāsta par Dziesmu un Deju svētku kustības cilvēcīgo daļu. Scenārijs balstīts patiesos notikumos, jo reālā dzīve ir krāšņāka par jebkuru kino scenāriju. Katrai sērijai ir viens centrālais notikums jeb stāsts, kā arī viens vai vairāki galvenie varoņi, kuri sērijas laikā kaut ko saprot vai – tieši otrādi – beigās vairs nesaprot neko. Katra sērija ir pašpietiekama un to var skatīties neatkarīgi no citām sērijām. Katru sēriju veido cits režisors ar savu, neatkārtojamu rokrakstu. Seriāla garums: 80 min.

Piektdien, 16. jūnijā, ar deju lielkoncertu “Tik tuvs un pazīstams it viss” uz lielās skatuves tiks svinēta Ķekavas kultūras nama tautas deju ansambļa “Zīle” 55 gadu jubileja. Savukārt no plkst. 21.00 līdz 2.00 ar grupas “Pērkons” koncertu un DJ Spinga Ķekavas ābeļdārzā norisināsies “Putnu fabrika Ķekava” rīkotais Vistiņfests.

Aktivitātēm un pasākumiem piepildīta būs sestdiena – 17. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 17.00 Ķekavā, Skolas ielā, notiks svētku tirgus ar amatnieku darinājumiem un dažādiem gardumiem.

No plkst. 11.00 Ķekaviņas upē, pie Grilparka notiks Ķekavas novada atklātais čempionāts airēšanas slalomā. Sacensības organizē Airēšanas klubs “Baldone”.

No plkst. 11.00 līdz 14.00 visi sportot gribētāji aicināti uz Ķekavas Sporta laukumu Skolas ielā uz dažādām sporta aktivitātēm, savukārt pie Ķekavas vidusskolas sākumskolas Sporta klubs ”Ķekavas šautra” ikdienu interesentu iepazīstinās ar loka šaušanu.

Plkst. 12.00 uz lielās skatuves izskanēs koncerts jaunākajiem svētku apmeklētājiem. Tas būs aizraujošs stāsts par zaķiem Bannijiem, kuri kopā ar dziedātāju Lauri Valteru ielēks košajā Brīnumu zemē tā, ka “Hops un Čiks”! Tas būs jautrs piedzīvojumu bums, kurā tiks iesaistīti arī mazie skatītāji.

Plkst. 12.00 Jaunu ideju centrā norisināsies Mūzikas un mākslas festivāla “BILDES” dalībnieku darbu izstāde “Pastkastītes”. Izstādi varēs apskatīt no plkst. 12.00 līdz 18.00.

No plkst. 12.00 līdz 16.00 pie Ķekavas Mūzikas skolas būs apskatāma Zemessardzes 17. Kaujas atbalsta bataljona Zemessardzes militārās tehnikas ekspozīcija.

No plkst. 13.00 līdz 17.00 Ķekavas Veco dzirnavu estrādē ikvienam novada jaunietim būs iespēja pavadīt dienu radoši, muzikāli un pozitīvi. Varēs viesoties un aktīvi darboties novada jauniešu, Nacionālo bruņoto spēku un Biznesa augstskolas “Turība” teltīs. Par pasākuma atmosfēru rūpēsies DJ un novada aktīvie bērni un jaunieši, kas demonstrēs savu dejotprieku. Aktivitāšu noslēgumā koncerts – ballīte ar dzīvās mūzikas grupu! Lai diena paliktu atmiņā – visu aktivitāšu norises laiku būs iespēja izveidot momenta foto, apgleznot seju un palutināt sevi ar gardumiem.

Plkst. 14.00 aicinām uz Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu zīmējumu izstādes “Ķekavas novads – mūsu mājas” atklāšanu pie Ķekavas vidusskolas sākumskolas.

Ķekavas apvedceļa attīstītājs AS “Kekava ABT”, sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību, Ķekavas Mākslas skolu un tās audzēkņiem vēlas novada iedzīvotājiem dāvināt vēl vienu estētiski pievilcīgu apskates objektu novadā – Slēpotāju tuneli Ķekavas apvedceļa 14. kilometrā. Tā sienas vismaz piecus turpmākos gadus rotās Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu radīti mākslas darbi, kas priecēs aktīvā dzīves veida entuziastus gan ziemā, gan vasarā.

Zīmējumu autori, 3. līdz 6. kursa audzēkņi, savos darbos pauž radošumu, individualitāti un vienreizīgumu mākslā, kā arī demonstrē savu interesi par lokālās vides, dabas un noskaņojumu daudzveidību Ķekavas novadā.

Atlikušais novada svētku cēliens paies pie lielās skatuves. Plkst. 18.00 uzstāsies Dailes teātra aktieru ansamblis “Ilga”, kurā apvienojušies trīs atraktīvi un populāri dziedošie aktieri – Aldis Siliņš, Gundars Silakaktiņš un Lauris Subatnieks.

Plkst. 20.00 uzstāsies grupa “Very Cool People”, bet plkst. 22.00 – aizvadītā gada Supernovas uzvarētāji – “Citi Zēni”. Ķekavas novada svētki tradicionāli noslēgsies ar zaļumballi, kurā par labu mūziku gādās “Ginger Band”.

Visu trīs svētku dienu garumā, no 15. līdz 17. jūnijam, darbosies arī svētku atrakcijas, karuseļi un batuti, kuri atradīsies pie Ķekavas vidusskolas, Gaismas ielā 7A un strādās katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 23.00.

Ķekavas novada svētkus 2023 organizē Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Vistiņfesta rīkotājiem – “Putnu fabriku Ķekava”. 

__________________________________________

Balso par Ķekavas pilsētas ģerboni!

Novada svētku ietvaros iedzīvotāji varēs nobalsot par vienu no diviem Ilzes Lībietes un Jura Ivanova izstrādātajiem Ķekavas pilsētas ģerboņa metiem.

  • 16. jūnijā no plkst. 17.00 līdz 21.00.
  • 17. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 19.00.

Informācijas centra teltī Skolas ielā 2 Ķekavā.

Satiksmes organizācijas izmaiņas

Ķekavas novada svētku laikā no 15. jūnija plkst.18.00 līdz 18. jūnija plkst.10.00 Ķekavā plānoti satiksmes ierobežojumi.

  • 15. jūnijā no plkst. 18.00 tiks slēgta satiksme Skolas ielā (sākot no Īguma ielas);
  • 16. jūnijā no plkst. 14.00 tiks slēgta satiksme Skolas ielā un Nākotnes ielā posmā no Īguma ielas līdz Dienvidu ielai

Satiksmes ierobežojumi noteikti līdz 18. jūnija plkst.10.00. Šajā laikā teritorijā iebraukšana paredzēta tikai ar caurlaidēm, kā arī operatīvajam transportam. Autovadītāji aicināti izmantot apbraucamo ceļu pa Īguma un Dienvidu ielām.

 

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,