Ķekavas novada dome izrāda godu kritušajiem latviešu leģionāriem

Pieminot II pasaules karā kritušos latviešu leģionārus, šodien Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Vītols nolika ziedus Lestenes Brāļu kapos.

Šodien, 16. martā, Latvijā tiek atzīmēta Leģionāru piemiņas diena. Godinot II pasaules karā kritušos latviešu leģionārus, Lestenē notika Leģionāru piemiņas dienas pasākums. Ķekavas novada domi tajā pārstāvēja priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras, sporta un tūrisma jautājumos A.Vītols.

Kā stāsta Ķekavas novadpētniecības muzeja vadītāja Ināra Rumbina, 16. marts ir nozīmīgs datums arī Ķekavas novada iedzīvotājiem: “Arī mūsu novadā ir bijuši leģionāri, kas ar domu un cerību par brīvu un neatkarīgu Latviju devušies cīņā starp divām totalitārām varām.” Kā saka muzeja vadītāja, par šo dienu vajadzētu stāstīt vairāk, paturot prātā, ka liela daļa leģionāru tika mobilizēti un bija spiesti cīnīties vienā vai otrā pusē.

Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad tiek pieminēti valsts iedzīvotāji, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā.

Administratīvā pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,