Konkursa “Nāves sala ir…” labāko darbu autori piedalās militārajā piedzīvojumā

Pasākuma cikla “Nāves sala un tās vēstures personības” ietvaros organizētā konkursa “Nāves sala ir….” 20 labāko darbu autori no Ķekavas novada izglītības iestādēm 6. septembrī devās uz Klapkalnciemu Tukuma novadā, lai iejustos latviešu strēlnieku pēdās militārajā piedzīvojumā “Latviešu strēlnieki Ķemeru purvos”.

Pasākuma laikā biedrības “Latviešu strēlnieki Ķemeru purvos” pārstāvja Māra Ribicka vadībā jaunieši uzzināja vairāk par Pirmā pasaules kara vēsturi un latviešu strēlniekiem, kā arī atraktīvā veidā veica komandas uzdevumus un iepazinās ar latviešu strēlnieku ikdienu pozīcijās – telts celšanu, šaušanu mērķī, vadu tālruņu izmantošanu ierakumos, izlūkošanu, pozīciju nosargāšanu un ieņemšanu un citām izzinošām un praktiskām aktivitātēm.

Ar nostiprinātām zināšanām par latviešu strēlniekiem un aizraujošu pieredzi militārajā piedzīvojumā tika noslēgta biedrības “Darām Daugmalei” pasākuma cikla “Nāves sala un tās vēstures personības” īstenošana.

Biedrība “Darām Daugmalei” izsaka pateicību visiem projekta atbalstītājiem, bet īpašu paldies saka mūsu novada jauniešiem – aktīvākajiem vēstures entuziastiem!

Projekts tika līdzfinansēts no Ķekavas novada pašvaldības budžeta Sabiedrības integrācijas, izglītošanas, aktīva dzīvesveida un kultūras iniciatīvas projekta ietvaros.

Monta Bergmane,

biedrības “Darām Daugmalei” pārstāve

Foto: Artūrs Buza-Bošvehters

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

5 notikumi,

PIEAUGUŠO uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

BĒRNU uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

6 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

6 notikumi,

Pa Dona Kihota pēdām

6 notikumi,

7 notikumi,

8 notikumi,

Spēlfilma “Banāns upē”

11 notikumi,

PUTNI UN NEPUTNI

Kad rudens vēji kopā sauc

9 notikumi,

7 notikumi,

8 notikumi,

9 notikumi,

11 notikumi,

9 notikumi,

10 notikumi,

11 notikumi,

Sausi slīkstot

11 notikumi,

6 notikumi,

8 notikumi,

Veļu vakars

6 notikumi,

8 notikumi,

Meitene Dzinējsuns