Pieņemts lēmums veikt Ķekavas novada pašvaldības kapitālsabiedrību reorganizāciju

Ķekavas novada domes 3. oktobra sēdē pieņemts lēmums par Ķekavas novada pašvaldības kapitālsabiedrību reorganizācijas uzsākšanu. Lai nodrošinātu iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu nepārtrauktību, paredzēts, ka reorganizācijas process tiks uzsākts pakāpeniski.

Reorganizāciju paredzēts veikt, apvienojot visas četras pašvaldības kapitālsabiedrības – SIA “Ķekavas nami”, SIA “BŪKS”, SIA “Baložu komunālā saimniecība” un SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs”.

SIA “Ķekavas nami” paredzēts pievienot pārējās trīs kapitālsabiedrības un izveidot vienu kapitālsabiedrību. Sākotnēji paredzēts apvienot SIA “Ķekavas nami” un SIA “BŪKS” un vēlāk pievienot pārējās divas kapitālsabiedrības – SIA “Baložu komunālā saimniecība” un SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs”. Apvienošanas procesu plānots pabeigt līdz 2027. gada 31. decembrim.

Lēmums par kapitālsabiedrību apvienošanu pieņemts, izvērtējot kapitālsabiedrību sniegtos pakalpojumus, kas lielākoties pārklājas. Reorganizējot un apvienojot četras kapitālsabiedrības vienā, viens no galvenajiem ieguvumiem būs izmaksu samazinājums, piemēram, samazinot administratīvās izmaksas.

Vēl viens ieguvums būs resursu palielināšana – apvienojoties līdzvērtīgām kapitālsabiedrībām, tās var dalīties resursos, tajā skaitā tehnoloģiju, zināšanu un klientu bāzē, kas veicina kapitālsabiedrības efektivitāti un inovācijas.

No kapitālsabiedrību apvienošanas vislielākie ieguvēji noteikti būs Ķekavas novada iedzīvotāji, jo novadā būs viens pakalpojumu sniedzējs, kas atvieglos saziņu ar to dažādu jautājumu risināšanā, kā arī samazinās administratīvos procesus un birokrātiju.

Apvienojot kapitālsabiedrības, iedzīvotājiem kapitālsabiedrību sniegto pakalpojumu tarifi netiks pielīdzināti vienam tarifam, bet tiks saglabāts jau esošais princips, kad katrai apdzīvotajai vietai tarifi tiek piemēroti individuāli.

Pēc kapitālsabiedrību reorganizācijas iedzīvotajiem pēc vienotiem principiem tiks nodrošināta siltumapgādes, ūdenssaimniecības, namu apsaimniekošanas, kā arī citu pakalpojumu sniegšana.

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

5 notikumi,

PIEAUGUŠO uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

BĒRNU uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

6 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

6 notikumi,

Pa Dona Kihota pēdām

6 notikumi,

7 notikumi,

8 notikumi,

Spēlfilma “Banāns upē”

11 notikumi,

PUTNI UN NEPUTNI

Kad rudens vēji kopā sauc

9 notikumi,

7 notikumi,

8 notikumi,

9 notikumi,

11 notikumi,

9 notikumi,

10 notikumi,

11 notikumi,

Sausi slīkstot

11 notikumi,

6 notikumi,

8 notikumi,

Veļu vakars

6 notikumi,

8 notikumi,

Meitene Dzinējsuns