Ielādē Notikumi

« Visi notikumi

Guntara Sviķa personālizstāde “Nejaušība”

Detaļas

  • Datums: 31.10.2024
  • Laiks: 18:00

Organizators

Šī mēneša izskaņā –  31. oktobrī pl. 18 –  Ķekavas kultūras namā atklās mūsu novadnieka Guntara Sviķa personālizstādi “Nejaušība”.

Guntars dzimis 1976. gada 29. februārī Jelgavā, un pēc izglītības un profesijas ir ļoti tehnisks cilvēks ar attīstītu inženiertehnisko un matemātisko domāšanu. Tomēr līdz pat 40 gadu vecumam viņš vēl nebija atradis iespēju, kā izpaust savas mākslinieciskās dotības.

Tas bija jauns dzīves pavērsiens, kad Guntars, sajūtu vadīts,  devās uz veikalu iegādāties otas, krāsas un audeklu, atnesa visu to mājās un pirmoreiz nostājās molberta priekšā. Tā aizsākās viņa ceļojums mākslas pasaulē, praktisku darbošanos apvienojot ar padziļinātu glezniecības tehnikas izpēti. Kopš 2016. gada viņš regulāri piedalās mākslinieka Artūra Agadžanjana meistarklasēs, slīpējot savu gleznošanas prasmi.

Māksliniekam gleznošana ir veids, kā pavadīt brīvo laiku un būt saskaņā ar sevi. Savā darbā viņš izmanto eļļas krāsas. Guntaram ir svarīgs pats gleznošanas process, tāpēc konkrēts žanrs nav tik svarīgs; dzīvē ir periodi, kad top klusās dabas ar ziediem, citreiz –  ainavas vai portreti.

No Guntara darbiem izstaro miers un harmonija, tām raksturīga maiga krāsu gamma. Vairumā gleznu jūtama autora mīlestība pret dabu, kas viņam tik tuva, jo mākslinieks lielu daļu savas dzīves pavadījis laukos – Ugāles pusē, kur arī pasmēlies dabas spēku un enerģiju.

Kopš 2017. gada dažādās Latvijas vietās notikušas Guntara Sviķa personālizstādes. Tāpat mākslinieka darbi eksponēti grupu izstādēs un publiskajās kolekcijās. Viņš vairākkārt piedalījies konkursizstādēs un par gleznu “Ziemas rīts” (2017., a/e, 80×100) ieguvis skatītāju simpātiju balvu.

Mākslinieks allaž strādā pie jaunām gleznām, tāpat arī iesaistās dažādos projektos. Guntara Sviķa personālizstāde Ķekavas kultūras namā būs apskatāma līdz pat šī gada beigām – 31. decembrim.

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

5 notikumi,

PIEAUGUŠO uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

BĒRNU uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

6 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

6 notikumi,

Pa Dona Kihota pēdām

6 notikumi,

7 notikumi,

8 notikumi,

Spēlfilma “Banāns upē”

10 notikumi,

PUTNI UN NEPUTNI

Kad rudens vēji kopā sauc

9 notikumi,

7 notikumi,

8 notikumi,

9 notikumi,

11 notikumi,

9 notikumi,

10 notikumi,

10 notikumi,

Sausi slīkstot

11 notikumi,

6 notikumi,

8 notikumi,

Veļu vakars

6 notikumi,

7 notikumi,

Meitene Dzinējsuns