Ķekavas novada pašvaldība uzsāk divu jaunu Interreg Europe programmas projektu īstenošanu

Ķekavas novada pašvaldība uzsāk divu projektu īstenošanu ar Eiropas Savienības starpreģionu sadarbības programmas Interreg Europe finansiālu atbalstu.

Projekta “Publisko un korporatīvo ilgtspējas mērķu saskaņošana” (ACROSS) mērķis ir saskaņot publiskos un korporatīvos ilgtspējas mērķus un izveidot stratēģisku, ilgtermiņa sadarbību starp iesaistīto reģionu ekonomikas dalībniekiem un pašvaldībām, iedvesmojoties no efektīva starpreģionālās zināšanu apmaiņas procesa.

Projekta partneri ir Albajulija (Rumānija), Bezpeļņas organizācija BURST (Ungārija), Hanuta (Beļģija), Milāna (Itālija), Debrecenas urbānās un ekonomiskās attīstības centrs EDC (Ungārija), Ziemeļu attīstības aģentūra DAN SRL (Ungārija), Ljēžas universitāte (Beļģija), Kišiņeva (Moldova), Ķekavas novads. Ķekavas novada pašvaldības kā projekta partnera budžets ir 178 200, 00 EUR, ko veido Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) grants 142 560,00 EUR (80%), Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums 17 820,00 EUR (10%) un Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējums – 17 820,00 EUR (10%). Vairāk par projektu skatīt www.interregeurope.eu/across

Savukārt projekta “Administratīvās spējas – būtisks labas pārvaldības rīks“ (AdCap4GoodGov) mērķis ir pilnveidot publiskās pārvaldes organizāciju administratīvo kapacitāti, izmantojot partneru pieredzi dažādos administratīvajos līmeņos (valsts, reģionālā vai vietējā), tādejādi veicinot kopienu vietējo attīstību.

Projekta partneri ir Rumānijas Attīstības, valsts būvdarbu un publiskās pārvaldes lietu ministrija, Sint-Niklaas pilsēta (Beļģija), Viechtach pilsēta (Vācija), Mursijas reģiona pašvaldību federācija (Spānija), Langhe Monferrato un Roero attīstības aģentūra (Itālija), Rumānijas Pašvaldību asociācija un Ķekavas novads. Ķekavas novada pašvaldības kā projekta partnera budžets ir 207 900, 00 EUR, ko veido ERAF grants 166 320.00 (80%), Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums 20 790,00 EUR (10%) un Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējums 20 790,00 EUR (10%). Vairāk par projektu skatīt www.interregeurope.eu/adcap4goodgov

Interreg  Europe programma atbalsta projektus, kas ir vērsti uz vietējās attīstības politikas instrumentu pilnveidošanu. Ķekavas novada pašvaldība ar šo projektu aktivitāšu palīdzību izstrādās ieteikumus novada Attīstības programmas 2021.-2027.gadam efektīvākai ieviešanai.  Projektu ietvaros notiks projektu partneru savstarpējas pieredzes apmaiņas vizītes, mācību un informatīvi pasākumi, vietējo rīcības grupu darbsemināri. Attīstības programmas papildinājumu sagatavošanā tiks iesaistīti ne tikai pašvaldības speciālisti bet arī novada nevalstiskās organizācijas, biedrības, uzņēmumi, Rīgas plānošanas reģiona pārstāvji un citas ieinteresētās puses.

Septembrī notiks abu projektu pirmās starptautiskās klātienes tikšanās Rumānijā – Albajulijā un Bukarestē.

Projektu īstenošana noslēgsies 2028.gada 30.jūnijā.

Attīstības un būvniecības pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

5 notikumi,

PIEAUGUŠO uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

BĒRNU uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

6 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

6 notikumi,

Pa Dona Kihota pēdām

6 notikumi,

7 notikumi,

8 notikumi,

Spēlfilma “Banāns upē”

11 notikumi,

PUTNI UN NEPUTNI

Kad rudens vēji kopā sauc

9 notikumi,

7 notikumi,

8 notikumi,

9 notikumi,

11 notikumi,

9 notikumi,

10 notikumi,

11 notikumi,

Sausi slīkstot

11 notikumi,

6 notikumi,

8 notikumi,

Veļu vakars

6 notikumi,

8 notikumi,

Meitene Dzinējsuns