Divas sestdienas pēc kārtas notiks Tīrmājas dienas

Līdz ar rudens iestāšanos pie iedzīvotājiem atkal dosies Tīrmājas mobilais atkritumu savākšanas punkts. Divas sestdienas pēc kārtas – 12. un 19. oktobrī – “CleanR” un “Zaļā josta” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību organizēs Tīrmājas akciju Ķekavas novadā, aicinot iedzīvotājus bez maksas atbrīvoties no sev liekās un nokalpojušās elektrotehnikas, tekstila, lielgabarīta atkritumiem, stikla iepakojuma. Bez maksas varēs nodot arī nolietotās vieglā automobiļa riepas, nogādājot tās uz šķiroto atkritumu savākšanas laukumu Baldonē, Rīgas ielā 27, vai “Gurnicās” Ķekavas pagastā.

Ķekavas novada daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji var pieteikties akcijai, sazinoties ar savu nama apsaimniekotāju, savukārt privātmāju iedzīvotāji aicināti noformēt pieteikumu pašapkalpošanās platformā un mobilajā lietotnē manai.videi.lv.

Akcija norisināsies:

  • Baldones pilsēta, Baldones pagasts, Daugmales pagasts – 12. oktobrī; pieteikums jāsūta no 4. līdz 10. oktobrim;
  • Ķekavas pagasts, Ķekavas pilsēta, Baložu pilsēta – 19. oktobrī; pieteikums jāsūta no 11. līdz 17. oktobrim.

Visi izvedamie nestandarta atkritumi daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem iepriekšējā vakarā vai Tīrmājas akcijas dienā līdz pulksten 6.00 no rīta jānovieto blakus saviem atkritumu konteineriem. Savukārt privātmāju iedzīvotājiem tie jāizliek vietā, kur tiek izstumti konteineri to tukšošanas dienā. Dažādus atkritumu veidus aicinām salikt atsevišķi, piemēram, nodalīt tekstilu no elektronikas.

Tīrmājas akcijā iedzīvotāji bez maksas var nodot jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnu, printeri, ledusskapi, gludekli, mikroviļņu krāsni u.tml. Šos priekšmetus aicinām ievietot kastēs vai maisos.

Atgādinām, ka nododamajam tekstilam jābūt labā stāvoklī, drēbēm un apaviem jābūt tīriem, sausiem, bez pelējuma pazīmēm, nesaplēstiem un derīgiem kādam citam. Ir pieļaujams tekstils arī ar kādu mazu traipu vai nelielu caurumu, ko var viegli izlabot. Tekstils jāievieto aizsietos maisos.

Tīrmājas akcijā varēs atbrīvoties arī no nevajadzīgām lielgabarīta lietām, piemēram, gultas, krēsliem, paklājiem, lustrām bez spuldzēm, bērnu ratiem u.tml.

Kopā ar lielgabarīta atkritumiem nedrīkst likt sadzīves atkritumus, bīstamos atkritumus, piemēram, spuldzes, ja tiek nodota lampa, būvgružus, dažādus apdares un segumu materiālus, dēļus, flīzes, logu rāmjus ar stikliem, caurules, santehnikas preces u.c., nolietotas automobiļu daļas, piemēram, motoru, riepas.

Iedzīvotājus, kuri vēlas atbrīvoties no nolietotām vieglā transportlīdzekļa riepām, aicinām tās bez maksas nodot kādā no atkritumu savākšanas laukumiem:

  • Baldones pagasta un pilsētas un Daugmales pagasta iedzīvotāji – šķirošanas laukumā Baldonē, Rīgas ielā 27, sestdien, 12. oktobrī, no pulksten 10.00 līdz 15.00;
  • Ķekavas pagasta un pilsētas iedzīvotāji – šķirošanas laukumā “Gurnicas” sestdien, 19. oktobrī, no pulksten 11.00 līdz 15.00.

Atgādinām, ka bez maksas var nodot ne vairāk kā vienu transportlīdzekļa riepu komplektu – četras riepas.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā klienti aicināti sazināties ar atkritumu apsaimniekotāju, rakstot uz e-pasta adresi kc@cleanr.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67111001.

 

SIA “Clean R”

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

5 notikumi,

PIEAUGUŠO uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

BĒRNU uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

6 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

6 notikumi,

Pa Dona Kihota pēdām

5 notikumi,

6 notikumi,

7 notikumi,

Spēlfilma “Banāns upē”

9 notikumi,

PUTNI UN NEPUTNI

Kad rudens vēji kopā sauc

8 notikumi,

6 notikumi,

7 notikumi,

7 notikumi,

7 notikumi,

6 notikumi,

7 notikumi,

7 notikumi,

Sausi slīkstot

7 notikumi,

4 notikumi,

5 notikumi,

4 notikumi,

Meitene Dzinējsuns