Baldones Mākslas skolas krāsainais gads

Baldones Mākslas skolā katrs mācību gads sākas un beidzas ar jautājumu pašiem sev – vai šajā gadā sasniegts jauns pakāpiens attīstībā, vai pedagogi kopā ar audzēkņiem ir spējuši pietuvoties patiesajām mākslas vērtībām, cik daudz radošuma, prieka un gandarījuma Tu vari dot citiem  un cik no tā spēj saņemt pats.  

Lai spertu soli uz priekšu ir vērts paskatīties atpakaļ. Aizvadītais mācību gads bijis notikumiem bagāts. Lepojamies par mūsu labākajiem – par izciliem panākumiem Starptautiskajos konkursos Latvijas kultūras ministrija apbalvoja skolotāju Ievu Muzikanti un trīs audzēkņus Sofiju Brāli, Alisi Līnu Geku un Robertu Bērziņu. Skolu absolvējuši astoņi talantīgi jaunieši, kas ar saviem Noslēguma darbiem apliecināja savu talantu dažādās tehnikās – tēlniecībā (pedagogs T.Muzikants) – Roberts Bērziņš, Valts Vilcāns un Rihards Trencis, glezniecībā (pedagoģe Ieva Muzikante) – Madara Blažēviča un Sofija Brāle, grafikā (pedagoģe S.Lagzdiņa) – Meldra Cielava, datorgrafikā (pedagogs E.K..Muzikants) – Estere Marta Šauriņa un vides objektu dizainā (pedagogs T.Muzikants) – Marianna Laime-Babre. Tas liecina, ka skolotāji spēj sniegt dziļas un daudzveidīgas profesionālās zināšanas un iemaņas. Lai veicas turpmāk, un vēlam jauniešiem atrast savu ceļu mākslā, iespējams, ka tas būs profesionālās mākslas studijas. Šo iespēju – mācīties 8. kursā, lai sagatavotos iestājeksāmeniem, nodrošina jaunā licencētā mācību programma, kuru piedāvājam sākot ar 1.septembri.

Audzēkņu un pedagogu profesionālajā izaugsmē liela nozīme ir pieredzes apmaiņai ar citu skolu un mākslas studiju darbu. Baldones Mākslas skola ar audzēkņu darbiem jau 28 gadus piedalās  Francijas Truā (Troyes) pilsētā UNESCO Luija Fransuā centra organizētajā vizuāli plastiskās mākslas konkursā, kas šogad bija veltīts Olimpiskajām spēlēm Parīzē. Ilgstoši piedaloties ar kvalitatīviem darbiem esam guvuši ievērību un atzinību un  direktors Tālivaldis Muzikants ar diviem skolotājiem tika ielūgti no 27. maija līdz 1. jūnijam viesoties Starptautiskajā vizuāli plastiskās mākslas festivālā kā Goda viesi ar skolas audzēkņu darbu izstādi. Kā Goda mākslinieks no Latvijas ar savu personālizstādi tika uzaicināts mūsu skolas pedagogs, maģistra grādu nupat  ieguvušais jaunais mākslinieks Emīls Kristiāns Muzikants. Organizatori no savas puses papildināja izstādi ar četriem Emīla bērnībā darinātajiem konkursa zīmējumiem. Šie lieliskie darbi izraisīja apmeklētāju patiesu interesi un atzinību. Tāpat kā pagājušajā festivālā, skolotājas Ieva Muzikante un Sandra Lagzdiņa vadīja 5 meistarklases franču bērniem, konkursa dalībniekiem. Tajās tika stāstīts par Latvijas Dziesmusvētku 150 gadus ilgajām tradīcijām, un tapa   monotipijas  tehnikā darināti grafikas darbi ar saktām un vainagiem rotātiem, tautas tērpā ģērbtiem kora dalībniekiem. Katras darbnīcas noslēgumā franču bērni izveidoja Pop-up zīmējumu izstādi un improvizētais koris nodziedāja kādu franču dziesmu. Diemžēl skolas budžetā finansējums braucienam nebija un visi četri BMS pārstāvji uz Franciju devās par saviem privātajiem līdzekļiem.

Vēl viens nozīmīgs ilgstošs sadarbības projekts skolai ir ar Toruņas Mākslas centru, kas  aizsācies jau 2019. gadā. 2023. gada rudenī Baldones Mākslas skola aizveda vērienīgu audzēkņu un skolotāju darbu izstādi uz Toruņas Mākslas centru un mākslas galeriju Polijā, bet šogad, 17.septembrī pl.17.00 skolā atklāsim skaistu un interesantu šī mākslas centra audzēkņu un pedagogu darbu izstādi.  Būsiet laipni gaidīti uz atklāšanu, gan arī uz izstādes apskati līdz pat 17. oktobrim darba dienās no pl.10.00 – 19.30.

Kā jau ik rudeni, kad lapas krāsojas košos toņos, mūsu audzēkņu  darbi vēsta, ka pasaule ir skaista, krāsaina un prieka pilna. Ja vēl kāds mazs vai liels vēlas to izpaust savos mākslas darbos, tad ziniet, – Baldones Mākslas skola sagaida esošos un jaunos audzēkņus, kas skolotāju vadībā grib un var darboties mākslas lauciņā, aicinām novērtēt iespēju attīstīt savu talantu radošā un draudzīgā vidē, pie atsaucīgiem un zinošiem skolotājiem!

Sandra Lagzdiņa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Radošā vasara

Izstāde “Baltijas ceļam 35”

Jauno dalībnieku uzņemšana-LAI SKAN

3 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

PIEAUGUŠO uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

BĒRNU uzņemšana kolektīvos/pulciņos, nodarbības Baložu KN 24/25 sezonā

5 notikumi,

Savieši uzsāk jauno sezonu

5 notikumi,

-

Tēva dienas darbnīca

Nāc dejot!

4 notikumi,

4 notikumi,

STRAUME

4 notikumi,

Dzejas labirints

5 notikumi,

6 notikumi,

-

Dzeja uz asfalta

6 notikumi,

6 notikumi,

9 notikumi,

4 notikumi,

5 notikumi,

-

Grāmatu Tārpiņa nodarbība

4 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

-

Ķiparu rīta stunda

5 notikumi,

Banāns upē

4 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,