Atzīmēta Nāves salas pieminekļa simtgade

27.jūlijā tika atzīmēta Nāves salas pieminekļa simtgade. Pasākumā piedalījās ap 1000 apmeklētāju. Kopā radījām piedzīvojumiem piepildītu dienu, kas mums ļāva iepazīt vēstures notikumus un izprast strēlnieku dzīvi Nāves salā. 

Apmeklētājiem bija unikāla iespēja visas dienas garumā nokļūt uz salas ar bezmaksas plostu un piedalīties dažādās aktivitātēs – strēlnieku darbnīcās, ekskursijās, kā arī dienas noslēgumā klausīties vīru kopas “Vilki” koncertu un vērot multimediālo izrādi “Nāves salas stāsts”.

Strēlnieku darbnīcās apmeklētāji paši izmēģināja gan strēlnieku sadzīves spēles, gan cietušo aprūpēšanu, kā arī, ievērojot visus drošības noteikumus, pierādīja savas šaušanas prasmes. Ekskursiju laikā tika atklāti daudzi strēlnieku noslēpumi un izzināti Nāves salas stāsti. 

Pieminot 2. Rīgas un 3. Kurzemes strēlnieku bataljonu, tika atklāts vides objekts “Latvju saules šūpoles”, savukārt strēlnieku varonība ar ziedu nolikšanu tika pieminēta arī Ikšķiles Kritušo strēlnieku atdusas vietā, Vecajos Ikšķiles kapos un Pirmā pasaules karā kritušo karavīru brāļu kapos, Vecpelšos, Salaspilī, bet vakarā tika godināts Nāves salas piemineklis.

Godinot pieminekli, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja V.Baire atgādināja par strēlnieku ieguldījumu Latvijas brīvības izcīnīšanā: “Šī pieminekļa smailē mēs redzam trīs mirdzošas zvaigznes, kas simbolizē Latviju. Tādēļ, lai katrā Latvijas novadā, pilsētā, sētā, ikkatra Latvijas patriota sirdī mirdz šī piemiņa par mūsu varoņiem un pateicība par brīvu Latviju. Dievs, svētī Latviju!”

Pēc piemiņas brīža vīru kopa “Vilki” radīja patriotisku gaisotni ar strēlnieku dziesmām, ar kuru palīdzību varēja sajust strēlnieku cīņas garu. Dienas noslēgumā Nāves salas piemineklis iemirdzējās multimediālās izrādes “Nāves salas stāsts” laikā.

Paldies sadarbības partneriem – biedrībai “Darām Daugmalei”, kas palīdzēja radīt šo brīnišķīgo piemiņas pasākumu. Paldies zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljonam, 54. kaujas atbalsta bataljonam un Ķekavas novada pašvaldības policijai par atbalstu pasākuma norisē un drošības nodrošināšanā. Izsakām pateicību arī visiem brīvprātīgajiem, kuri nepagurstoši darbojās, un visiem pārējiem, kas veltīja savu laiku, lai radītu mums šo dienu piedzīvojumiem un neaizmirstamiem mirkļiem piepildītu.

Paldies visiem, kas apmeklēja pasākumu, lai kopā godinātu strēlnieku piemiņu!

Foto galerija

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

1 notikums,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,

0 notikumi,

0 notikumi,

1 notikums,

Radošā vasara

1 notikums,

1 notikums,

1 notikums,

1 notikums,

1 notikums,

1 notikums,

2 notikumi,

Jauno dalībnieku uzņemšana-LAI SKAN

1 notikums,

1 notikums,

1 notikums,

1 notikums,

2 notikumi,