Ķekavā norisinās ikgadējās dienas nometnes bērniem

No 1. līdz  12. jūlijam norisinās Ķekavas novada Sporta centra rīkotās bērnu dienas nometnes “Esi aktīvs – nesēdi mājās!”, kur dalībnieki apgūst dažādu sporta veidu pamatus, dodas izzinošā ekskursijā, kā arī Erasmus+ Sport projekta Traditgam ietvaros apgūst Polijas, Spānijas, Itālijas un arī Latvijas tradicionālās spēles.

Projekta Traditgam pirmās nodarbības laikā nometnes dalībnieki apguva Polijas tradicionālo spēli “Kapela”, kā arī Itālijas tradicionālās spēles “Karogs”, “Krāsu ragana” un “Aklās pelītes”.  Kā stāsta nometnes organizatori, bērni praktiski mācījās, apguva valstu nosaukumus un spēļu laikā iepazina citu valstu kultūru. Nometnes dalībnieki atpazina, ka arī Latvijā ir līdzīgas spēles. Šoreiz bērniem labāk patika Itālijas tradicionālās spēles, kas bija aktīvākas.

Ķekavas sporta kluba vadītāja Dace Cīrule skaidro, ka “Itālijas spēles guva uzvaru tāpēc, ka tās bija viegli saprotamas, dinamiskas, ātras un ar mazāku dīkstāvi – nebija ilgi jāgaida rindā, kas parasti padara bērnus nemierīgus”. Tāpat viņa uzsver, ka šādas vienkāršas spēles bērnos var attīstīt kustību koordināciju, veiklību un precizitāti. Tomēr kā spēļu galveno ieguvumu viņa raksturo aktīvo dzīvesveidu dabā, spēlējoties kopā ar saviem draugiem un skolas biedriem.

Nometņu laikā bērni apgūst lentīšu regbija, futbola, tenisa, vingrošanas un cīņu pamatus. Savukārt nometņu izskaņā bērni piedalās talantu šovā un dodas ekskursijā uz Jūrmalas brīvdabas muzeju.

Plašāka informācija par Erasmus+ Sport projektu Traditgam projekta mājaslapā, kā arī projekta sociālo tīklu vietnēs Facebook un Instagram.

Ķekavas novada Sporta centra praktikante

Hilda Cīrule

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,