Nosvinēti Ķekavas novada svētki

Šogad svētkus svinējām trīs dienas- no 20. līdz 22. jūnijam. Svētku programma tika veidota Līgo svētku zīmē,  visām vecuma grupām un gaumēm.

Jau tradicionāli svētkus sākām svinēt ceturtdien. Ķekavas novada svētkos projekta “YouthZero2Hero” ietvaros 20. jūnijā norisinājās jauniešu festivāls “Green up & chill”, kura laikā jaunieši piedalījās starptautiskās debatēs par vides jautājumiem kopā ar Māri Olti. Festivālā bija iespēja baudīt četrus koncertus – pasākumu atklāja pirmais repa improvizācijas teātris “Brīvrunu projekts”, uzstājās vokālā studija “Elpa” un vakarā uz svētku skatuves uzstājās Denijs Grieze un  grupa “Pirmais kurss”. Starp muzikālajām pieturām ikviens varēja apmeklēt rotu un hennas zīmējumu darbnīcu, apģērba apgleznošanas darbnīcu, uzspēlēt lielformāta spēles, atbalstīt dzīvnieku patversmi un piedalīties biedrības “Jaunie apvāršņi” iniciatīvā, piedalīties Iecavas jauniešu biedrības “Jauniešu acīm” aktivitātēs un izmēģināt skimbordu. Šis gads bija pavisam īpašs, jo visa diena bija veltīta tieši jauniešiem, kuri arī kā brīvprātīgie organizēja, vadīja un arī izbaudīja šo dienu. Pirmā svētku diena tika noslēgta ar kopīgu  brīvdabas kino skatīšanos. Tematiski, visi kopā skatījāmies latviešu leģendāro filmu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”.

Svētku otrajā dienā pēcpusdienā uz svētku skatuves 9 nominācijās  tika pasniegtas “Ķekavas novada  uzņēmēju gada balva 2023”.  Svētku turpinājumā  uzstājās novada kultūras centru  deju kolektīvi lielkoncertā “Šķērsu dienu saule teka”. Koncertā piedalījās desmit deju kolektīvi un teju 260 dejotāji. Sadarbībā ar AS “Ķekava food” par svētku neatņemamu daļu kļuvis “Vistiņfests”.  Šogad pasākuma īpašie viesi bija grupa “Astro’n’out” un DJ Zane Stocka.

Svētku trešo dienu sagaidījām saulei lecot leģendām apvītajā Daugmales pilskalnā, kas  kļuva par vietu enerģijas pilnam, maģiskam un vēl nebijušam “Tautumeitu” rītausmas koncertrituālam. Svētkiem turpinoties notika svētku tirgus kurā novada viesi un iedzīvotāji varēja iegādāties gan novadā ražotus un darinātus izstrādājumus, gan baudīt gardas maltītes. Tikmēr aktīvās atpūtas piekritējiem bija iespēja piedalīties Sporta aģentūras rīkotajās aktivitātēs. Netika aizmirsts arī par svētku jaunākajiem apmeklētājiem – bērni varēja izdejoties un izdziedāties  koncertā “Ķepaiņiem pa pēdām” kopā ar Vitu Baļčunaiti. Svētku noslēgumā uz svētku  skatuves Ābeļdārzā uzstājās draugi no Raseiņiem ( Lietuva) deju grupa “Gynėvė”. Ķekavas novada svētku kulminācijā  mūs priecēja koncertuzvedums “Par vasaru, puķēm un mīlestību” ar visiem pazīstamajiem māksliniekiem – Daini Skuteli, Mārtiņu Kanteru, Ieva Sutugovu, Kristīni Zaharovu, trio Orandžās,  dejotājiem Ievas Kemleres vadībā un muzikālā grupa Jura Kristona vadībā. Pirms koncerta novada svētku svinētājus sveica Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko. Svētku svinētājus nebaidīja ne lietus, ne karstā saule – kopā ar Dailes teātra aktieri Gintu Grāveli notika Līgo sadziedāšanās, kur tika izdziedātas visiem pazīstamas latviešu dziesmas. Svētku izskaņā neatņemama tradīcija – zaļumballe līdz saullēktam, kopā ar pašmāju mūziķiem grupu “Ginger Band”.

Paldies katram pašvaldības darbiniekam, kuri bija iesaistīti svētku rīkošanā, paldies sadarbības partneriem, māksliniekiem. Īpašs paldies Ķekavas novada kultūras centru deju kolektīviem par skaisto deju koncertu, paldies  svētku brīvprātīgo komandai un vislielākais paldies apmeklētājiem – novada viesiem un novada iedzīvotājiem.  Uz tikšanos Ķekavas novada svētkos jau nākošajā gadā!

Izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,