Ķekavas novadā atklāta pirmā grupu mājā personām ar garīga rakstura traucējumiem

26. jūnijā Labbūtības centrā atklāta Ķekavas novadā pirmā ģimenes tipa grupu māja personām ar garīga rakstura traucējumiem (GRT), kurām ir objektīvas grūtības dzīvot patstāvīgi, bet nav nepieciešama atrašanās ilgstošas sociālās aprūpes un rehabilitācijas institūcijā.

Grupu māja veidota, lai katrs klients varētu patstāvīgi lietot atsevišķu istabu ar aprīkotu virtuvi un atsevišķu sanitāro telpu. Klientiem izveidota kopīga nodarbību telpa un atpūtas zona. Divu dzīvokļu vide pielāgota personām ar funkcionāliem traucējumiem. Grupu mājā tiks nodrošināta pastāvīga diennakts aprūpētāja klātesamība, lai sniegtu atbalstu klientiem apgūt savas ikdienas plānošanu, tēriņu aprēķināšanu un citas lietas, kas lielākajai daļai sabiedrības šķiet pašsaprotamas. Grupu mājas iedzīvotāji darba dienās apmeklēs dienas aprūpes centru vai strādās, piemēram, specializētajās darbnīcās.

“Šeit mūsu klienti dzīvos atsevišķi, nevis vecāku vai citu personu aprūpē, iemācīsies dažādas dzīvē noderīgas prasmes”, gandarījumu par īstenoto projektu pauž “Labbūtības centra” direktors Māris Barons, norādot, ka tas ir ceļš šo personu neatkarīgai dzīvei un integrācijai sabiedrībā.

Projekta īstenošanas ietvaros veikti nozīmīgi pārbūves darbi 720 m2 platībā, izveidojot 10 dzīvokļus. Kopējās projekta investīcijas pārsniedz 758 180,15 eiro. Lielāko daļu izmaksu sedz Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un valsts budžeta dotācija – 652 010,66 eiro, bet pašvaldības līdzfinansējums ir 106 169,49 eiro.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko,  “Labbūtības centra” direktors Māris Barons, Ķekavas novada domes un pašvaldības pārstāvji, kā arī grupu mājas darbinieki un pirmie iemītnieki.

 Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,