“Tautumeitas” aicina uz saules sagaidīšanas koncertrituālu 22. jūnijā

Grupa “Tautumeitas” un tehnoloģiju uzņēmums “Tet” aicina kopīgi sagaidīt saulgriežu sauli īpašā rītausmas koncertrituālā, 22. jūnijā 3:30 no rīta Daugmales pilskalnā, Ķekavas novadā. Ieeja no plkst. 3.00.

Vasaras saulgriežos mēs apzināmies savu latvietību, saknes un saikni ar dabu,” stāsta grupas dalībniece Asnate Rancāne. “Apziņa, ka šīs tradīcijas ir saglabājušās pat no neolīta laikiem, piešķir lielu jēgu un dod mums perspektīvu. Tāpēc mēs ļoti vēlamies īstenot mūsu ieceri par koncertrituālu, kas notiks visenerģētiskākajā gada laikā.”

Mēs katru gadu sagaidām šo maģisko saulgriežu saullēktu, bet nu mēs vēlamies to darīt plašākā pulkā – sniegt milzīgu enerģijas lādiņu, “Tautumeitu” mūzikai savijoties ar dabas stihijām, cilvēku vienotību un saulgriežu rituāliem un kopā piedzīvot Lielo kosmisko saulgriežu notikumu,” turpina Asnate. Koncertrituālam tapusi arī īpaša skatuve, kas atradīsies Daugmales pilskalna sirdī un tās scenogrāfisko risinājumu veidojis starptautiski godalgotais latviešu mākslinieks un dizaineris Artūrs Analts.
Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasēs un internetā – https://bit.ly/tm-saulgriezu-rituals

Koncerts norisināsies Ķekavas novada svētku ietvaros ar tehnoloģiju uzņēmuma “Tet” atbalstu.

“Tautumeitas” savā mūzikā izmanto latviešu tautasdziesmu melodijas un tekstus, veido spēcīgas harmonijas un sakausē tās ar mūsdienīgiem skaņu celiņiem, veidojot maģisku un spēcīgu jaunu latvisko skanējumu. Grupa ir radoša arī ar savu vizuālo tēlu – viņu tērpi un kroņi atspoguļo to, cik tuvs ir “tradicionālais” un “futūristiskais”. Viņu izskats ir kosmisks, tomēr reizē arī autentisks, spēcīgs un sievišķīgs. 

Ķekavas novada pašvaldība informē, ka Daugmales pilskalna tuvumā tiks nodrošināta transportlīdzekļu stāvvieta. Ņemot vērā, ka šis ir brīvdabas koncerts, aicinām parūpēties par sevi un paņemt līdzi sēžamos, sedziņas, pledus u.c.

Tautumeitas

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,