Biedrība “Darām Daugmalei” organizējusi nodarbības par Nāves salu 360 skolēniem

Biedrība “Darām Daugmalei” no 10. aprīļa līdz 12. aprīlim īstenojusi 6 mācību nodarbības par Nāves salu un tās vēsturi piecās Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs – Ķekavas vidusskolā, Baldones vidusskolā, Daugmales pamatskolā, Baložu vidusskolā un privātajā pamatskolā “Gaismas tilts 97”.

Nāves sala – Pirmā pasaules kara vieta Ķekavas novada Daugmales pagastā, kur drosmīgi un neatlaidīgi cīnījās pirmie latviešu strēlnieku bataljoni. Šī vieta ir Latvijas kultūrvēsturiskais mantojums, kas sevī glabā nozīmīgu Latvijas vēstures un latviešu varonības lapaspusi nākamajām paaudzēm. Lai veicinātu patriotismu, radītu izpratni par Nāves salas vērtību sabiedrībā un vēlmi sniegt ieguldījumu tā saglabāšanā, biedrība “Darām Daugmalei” no 2024. gada 10. aprīļa līdz 12. aprīlim īstenoja mācību nodarbības par Nāves salu un tās vēstures personībām 5 Ķekavas novada izglītības iestādēs – Ķekavas vidusskolā, Baldones vidusskolā, Daugmales pamatskolā, Baložu vidusskolā un Privātajā pamatskolā “Gaismas tilts 97”. Patriotisma un entuziasma vadīti, vēsturnieks Māris Ribickis un Nāves salas gides Kristiāna Viša un Monta Bergmane atraktīvā veidā informēja jauniešus no 5. līdz 12. klasēm par Pirmā pasaules kara notikumiem Nāves salā un latviešu strēlnieku sadzīvi, kā arī par Ķekavas novadnieku, latviešu strēlnieku bataljonu dibinātāju Jāni Goldmani un pirmo sievieti latviešu strēlnieku bataljonā Līnu Čanku. 

Lai nostipirinātu iegūtās zināšanas, biedrība “Darām Daugmalei” aicina jauniešus piedalīties konkursā “Nāves sala ir….”, iesniedzot vizuālu vai rakstisku darbu, kas pastāsta par Pirmā pasaules kara notikumiem Nāves salā. 20 labākie darbi tiks izstādīti un būs apskatāmi 2024. gada 27. jūlijā Nāves salā pasākumā “Nāves salas piemineklim 100”, kur autori tiks apbalvoti ar autentiskām balvām, , t.sk. dalību militārajā nakts piedzīvojumā Ķemeru nacionālajā parkā. 

Konkursa nolikums

Biedrība “Darām Daugmalei”

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,