Baložos aizvadīts senioru vokālā ansambļa “Atvasara” 25. jubilejas koncerts

13. aprīlī Baložu pilsētas kultūras namā norisinājsies senioru vokālā ansambļa “Atvasara” 25. dzimšanas dienas koncerts “Starp sniegpulkstenīšiem un miķelīšiem”. Koncertā piedalījās arī 5 kolektīvi no Ulbrokas, Salaspils, Baldones, Ķekavas un Aizkraukles. Noslēgumā tika godinātas ansambļa ilggadējās dziedātājas – Jevgeņija Ļebedeva, Helēna Andersone, Tatjana Andrejeva un ansambļa dibinātājs un vadītājs Viktors Pizāns.

Senioru vokālais ansamblis “Atvasara” Baložu pilsētas kultūras namā darbojas kopš 1999. gada, kad, domājot par Baložos dzīvojošo pensionāru kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanu, dziedot un muzicējot kopā, kā ansambļa vadītāju Viktoru Pizānu,  uzrunāja Baložu pensionāru padomes priekšsēdētāja Ruta Ābele.  Un tā “Atvasara” jau 25 gadus kuplina visus Baložu senioru saviesīgos pasākumus, piedalās Baložu KN rīkotajos pasākumos, viesojas Ķekavas novada un citu novadu kultūras namos.

Baložu pilsētas kultūras nama direktore Ilze Reinholce:“Atvasara” dzied un priecājas par to, ka var dziedāt kopā cauru gadu, kaut vislabāk patīk dziedāt laikā, kad zied puķes, sākot no pirmajiem sniegpulkstenīšiem, līdz pat rudens vēlziedēm- miķelītēm. Ansambļa repertuārā dominē vadītāja un komponista Viktora Pizāna radītie autordarbi.”

  1. aprīļa pēcpusdienā “Atvasara” svinēja savu 25. gadu jubileju, kuras koncertu kuplināja un laba vēlējumus izteica ansambļa uzaicināti draugu kolektīvi – “Sagša” no Ulbrokas (vadītāja B.Deruma),  “Viktorija” no Salaspils (vadītāja A.Pizāne),  “Dziedātprieks” no Baldones (vadītājs I. Kokins),  “Akords” no Ķekavas (vadītāja A.Kampa) un “Maļinovij zvon” no Aizkraukles (vadītāja Natālija Juškēviča). Koncerta īpašais viesis  bija Guntars Ruņģis, Latvijas Nacionālas operas un baleta solists, priecēja klātesošos ar saulainām spāņu un itāļu dziesmām. Koncerta noslēgumā pašvaldība godināja ansambļa ilggadējās dziedātājas – Jevgeņiju Ļebedevu, Helēnu Andersoni un Tatjanu Andrejevu, kā arī ansambļa dibinātāju un vadītāju Viktoru Pizānu.

Paldies visiem, kas dziedājuši un bijuši “Atvasaras” dalībnieki un kopā izdziedājuši skaitas dziesmas. Paldies pašvaldībai par atbalstu kolektīva pastāvēšanas laikā.

Baložu pilsētas kultūras nama direktore Ilze Reinholce

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,