Biedrība “Darām Daugmalei” aicina skolēnus piedalīties konkursā “Nāves sala ir…”!

Lai piedalītos konkursā, skolēniem jāiesniedz rakstiski (dzejolis, eseja) vai vizuāli (zīmējums, gleznojums) radošs darbs A3 formātā uz papīra lapas, kas pastāsta par Pirmā pasaules kara notikumiem Nāves salā. Darba saturā ir jāiekļauj kāda no 3 personām, kas ir saistītas ar Nāves salas vēsturi:

  1. Latviešu strēlnieku bataljonu dibinātāju – Jāni Goldmani.
  2. Pirmo sievieti latviešu strēlnieku bataljonā – Līnu Čanku.
  3. Latviešu strēlnieku.

Papildus savam darbam jāpievieno izklāsts līdz 100 vārdiem par to, ko šī darba saturs nozīmē pašam autoram vai kāda ir tā nozīme vēstures kontekstā.

Līdz 31. maijam jauniešiem darbi jāiesniedz pie saviem vēstures skolotājiem, taču no 1. jūnija līdz 14. jūnijam darbus var iesniegt Ķekavas novada Izglītības, kultūras un sporta pārvaldei Jaunu ideju centrā 1. stāvā no plkst. 10:00 – 18:00 (Skolas iela 2, Ķekava).

20 labākie darbi tiks izstādīti un būs apskatāmi šī gada 27. jūlijā pasākumā “Nāves salas piemineklim 100”. Svinīgā pasākuma laikā autori tiks apbalvoti ar autentiskām balvām, t.sk. dalību militārajā nakts piedzīvojumā Ķemeru nacionālajā parkā, kas tiks organizēts sadarbībā ar biedrības “Darām Daugmalei” brīvprātīgajiem un vēsturnieku Māri Ribicki.

Konkursa mērķis ir sekmēt Ķekavas novada izglītojamo zināšanas par Pirmā pasaules kara vēstures notikumiem Nāves salā un ar tiem saistītajam personām. Konkurss tiek organizēts projekta “Pasākumu cikls “Nāves sala un tās vēstures personības” Ķekavas novada skolu jauniešiem” ietvaros, kas tiek īstenots ar Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumu sabiedrības integrācijas, izglītošanas, aktīva dzīvesveida  un kultūras iniciatīvu projektiem.

Projekta laikā 10., 11., un 12. aprīlī vēsturnieks Māris Ribickis un Nāves salas gides, entuziastes Kristiāna Viša un Monta Bergmane pasniegs informatīvas nodarbības par Pirmā pasaules kara vēstures notikumiem Nāves salā un ar tiem saistītajam personām piecās Ķekavas novada skolās – Ķekavas vidusskolā, Baldones vidusskolā, Daugmales pamatskolā, Baložu vidusskolā, privātajā pamatskolā “Gaismas tilts 97”.

Nolikums

Biedrība “Darām Daugmalei”

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,