Apstiprināts Viduslatvijas reģionālais atkritumu apsaimniekošanas plāns 2024.-2028. gadam

27. martā Ķekavas novada domes sēdē apstiprināts Viduslatvijas reģionālais atkritumu apsaimniekošanas plāns 2024.–2028. gadam, kurš ir vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments reģionālā līmenī un ietver 10 pašvaldības, tostarp, arī Ķekavas novada pašvaldību. Plāna īstenošana ir vērsta uz atkritumu daudzuma samazināšanu, aprites ekonomikas veicināšanu, efektīvāku un pieejamāku atkritumu apsaimniekošanu.

Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes vadītāja vietniece Tatjana Tihoņenko: “Vidusslatvijas reģionālā atkritumu apsaimniekošanas plāna virsmērķis ir novērst atkritumu rašanos un nodrošināt kopējā radīto atkritumu daudzuma ievērojamu samazināšanu, sasniedzot mērķi, ka līdz 2035. gadam poligonos apglabāto sadzīves atkritumu īpatsvars ir samazinājies līdz 10% no kopējā radīto sadzīves atkritumu daudzuma (pēc svara), nodrošinot radīto atkritumu kā resursu racionālu izmantošanu un to, ka radītie atkritumi nav bīstami. Plānā ir paredzētas darbības un pasākumi, kas ir vērsti uz atkritumu rašanās novēršanu, atkritumu dalītās vākšanas sistēmas izveidi un pilnveidošanu, sabiedrības izglītošanu un citi ar to saistītie pasākumi.

Plāns attiecas uz atkritumu apsaimniekošanas nozari Viduslatvijas atkritumu apsaimniekošanas reģionā un tas ir vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments reģionālā līmenī – Viduslatvijas atkritumu apsaimniekošanas reģionā, kas ietver 10 pašvaldības: Rīgas valstspilsētu, Ādažus, Bausku, Ķekavu, Mārupi, Ogri, Olaini, Ropažus, Salaspili un Siguldu. Paredzētās darbības ir vērstas uz to, lai tiktu nodrošināta dažādu nozaru politiku saskaņotība un nozaru politikās savlaicīgi tiktu veiktas nepieciešamās izmaiņas Latvijas klimatneitralitātes sasniegšanai un ekonomikas zaļā kursa transformācijas ieviešanai.

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,