No 2. aprīļa novadā būs pieejami “Bolt” elektriskie skrejriteņi

Ķekavas novada pašvaldība un SIA “Bolt Services LV” parakstījuši saprašanās memorandu. No 2. aprīļa novadā būs pieejami elektriskie skrejriteņi, kas uzlabos mobilitāti un sniegs iespēju efektīvi mērot īsas distances.

Ķekavas novada iedzīvotājiem no 2. aprīļa būs pieejami SIA “Bolt Services LV” (turpmāk “Bolt”) elektriskie skrejriteņi, kas sver vien 17 kg, samazinot tā oglekļa pēdas nospiedumu un padarot to par vieglāko modeli, ko izmanto koplietošanā. Ar vienu akumulatora uzlādi skrejritenis var nobraukt aptuveni 40 km un tā maksimālais ātrums ir 25 km/h, taču lietotnē ieviests arī drošības jeb iesācēju režīms, ļaujot lietotājiem ierobežot brauciena maksimālo ātrumu līdz 15 km/h. Maksa par skrejriteņa atslēgšanu būs EUR 0,00. Maksa par braucienu būs EUR 0,14/min. Ar “Bolt”  skrejriteņiem varēs pārvietoties Baložu pilsētas centrā, Vimbukrogā, Ķekavā, Odukalnā un pa veloceļu starp Krogsilu un Alejām.

“Bolt” skrejriteņu vecākais operāciju speciālists Latvijā  Valts Marga: “Mēs kā Eiropas lielākais skrejriteņu operators īstenojam savu misiju – pielāgot pilsētas cilvēku, nevis automašīnu vajadzībām. Labprāt sadarbojamies ar pašvaldībām, lai veicinātu skrejriteņu kā droša un ilgtspējīga pārvietošanās līdzekļa potenciālu, un Ķekavas novads ir vieta, kurā saredzam iespēju veiksmīgi uzsākt skrejriteņu nomas pakalpojuma sniegšanu!”

Lai uzsāktu braucienu un atbloķētu skrejriteni, iedzīvotājam “Bolt” lietotnē jānoskenē QR kods vai manuāli jāievada skrejriteņa ID, kas redzams uz braucamrīka. Pirms uzsākt braucienu, aicinām iepazīsties ar “Bolt” drošības ieteikumiem (plašāk: https://bolt.eu/lv-lv/scooters). Brauciena laikā aicinām izmantot aizsargķiveri, ievērot ceļu satiksmes noteikumus (izmantot veloceļus un izturēties pret apkārtējiem ar cieņu), pēc brauciena skrejriteni novietot velosipēdu novietņu tuvumā vai uzlādes statīvā (neaizšķērsojot ietves).

“Kopējais veloceļu garums novadā pārsniedz 20 km un tuvāko trīs gadu laikā plānots to dubultot. Parakstot memorandu, mēs redzam ciešāku sadarbību drošības veicināšanā, kā arī skrejriteņu lietošanas kultūras uzlabošanā. Tāpat svarīgs aspekts ir uzticamu datu iegūšanā par vispārējo iedzīvotāju mikromobilitāti, kas dos iespēju domei pieņemt datos balstītus lēmumus turpmākai veloceļu un saistītās infrastruktūras attīstībai,” uzver Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko.

Ķekavas novada domes deputāte Kristīne Hāze: “Ķekavai, kļūstot par pilsētu novada centrā un nemitīgi pieaugot iedzīvotāju skaitam, aktualizējas pieejama, individuāla un zaļa pārvietošanās. Veloceļu savienojumi novadā un ar Rīgu dod  lielisku iespēju mūsu strādājošajiem un studējošajiem iedzīvotājiem nokļūt galapunktā gan ar saviem, gan nu jau drīzumā ar koplietošanas skrejriteņiem. Vēlos aicināt iedzīvotājus, kas izmantos “Bolt” skrejriteņus, attiekties ar cieņu pret gājējiem, velobraucējiem un vienam pret otru, ievērot  satiksmes noteikumus gan pārvietojoties, gan arī novietojot braucamrīkus. “Bolt” skrejriteņus drīkstēs izmantot tikai no 18 gadu vecuma un ar tiem nevarēs pārvietoties pa Ķekavas pilsētas parku.”

Eiropas lielākais skrejriteņu operators “Bolt” 2018. gadā kļuva par pirmo transporta platformu, kur vienā lietotnē apvienoti skrejriteņu un kopbraukšanas pakalpojumi. Elektrisko skrejriteņu nomas pakalpojums sniedz ieguldījumu arī Zaļā plāna vides programmā, kuras mērķis ir samazināt uzņēmuma ekoloģisko nospiedumu, platformai pievienojot vairāk koplietojamu un elektrisku transportlīdzekļu. Šobrīd šo pakalpojumu izmanto vairāki simti tūkstošu iedzīvotāji Latvijā.

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,