Pašvaldība uzsāk dalību Eiropas Savienības finansētā projektā par jauniešu līdzdalību ilgtspējā

Ķekavas novada pašvaldība uzsāk dalību Eiropas Savienības programmas projektā “YouthZero2Hero”, lai dotu iespēju jauniešiem kļūt par aktīviem un efektīviem līderiem ilgtspējības jomā. Pirmā projekta starpvalstu partneru sanāksme norisinājās Spānijā.

Eiropas Savienības programmas “Pilsoņi, vienlīdzība, tiesības un vērtības” projekta “Jaunatnes vadīts ceļš no nulles par varoni: ilgtspējīga klimata pārmaiņu attīstība” (“YouthZero2Hero”) mērķis ir dot iespēju jauniešiem kļūt par aktīviem un efektīviem līderiem ilgtspējības jomā un izveidot jauniešu līderu tīklu, kas var virzīt pārmaiņas un radīt ilgtspējīgāku nākotni. Projektā plānots iesaistīt jauniešus, lai veicinātu viņu izpratni, prasmes par klimata pārmaiņu jautājumiem, kā arī projektā tiks iekļautas tīklošanās un rīcības aktivitātes.

No 12. marta līdz 15. martam norisinājās pirmā projekta starpvalstu partneru sanāksme pie projekta vadošā partnera Relleu pašvaldībā, Spānijā. Sanāksmē piedalījās partneri no 8 dažādām Eiropas pilsētām, lai iepazītos ar projekta partneriem, viņu pieredzi jauniešu iesaistē klimata ilgtspējas attīstībā, kā arī, lai vienotos un kopīgi noteiktu projekta turpmākās aktivitātes.

No 18. jūnija līdz 21. jūnijam Ķekavas novada pašvaldība vienu no projekta aktivitātēm “Ilgtspējība darbībā: jauniešu vadītu kopienu projektu izstāde” organizēs Ķekavā. Pasākuma ietvaros projekta partneri un arī Ķekavas novada jaunieši dalīsies pieredzē ar jauniešu līdzdalību un jaunatnes iniciatīvas iespējām savā valstī. Šis pasākums plānots kā jauniešu festivāls un jaunatnes zaļo aktivitāšu un iniciatīvu gadatirgus, kurā vienuviet varēs ne tikai iepazīties ar pozitīviem praktiskiem piemēriem, bet arī būs iespējams piedalīties diskusiju paneļos par ilgtspējības un klimata pārmaiņām, kā arī dažādās radošas aktivitātēs, kas būs veltītas ekoloģijai un otrreizējai pārstrādei.

Kopējais projekta finansējums 161 220 eiro, no tiem Ķekavas novada pašvaldības paredzētais finansējums 23 785 eiro. Eiropas Savienības finansējums ir 100%.

Izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,