Aizvadīta sanāksme par Viduslatvijas reģionālo atkritumu apsaimniekošanas plānu 2024.-2028. gadam

Viduslatvijas reģionālais atkritumu apsaimniekošanas plāns 2024.–2028. gadam, kurš ir vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments reģionālā līmenī, ietver 10 pašvaldības, tostarp, arī Ķekavas novada pašvaldību. 12. martā SIA “Getliņi EKO” rīkoja izbraukuma sanāksmi, lai pirms plāna apstiprināšanas domes sēdē iepazīstinātu Ķekavas novada domes un pašvaldības pārstāvjus ar plāna saturu un dotu iespēju uzdot interesējošus jautājumus izstrādātājiem.

 Plāns attiecas uz atkritumu apsaimniekošanas nozari Viduslatvijas atkritumu apsaimniekošanas reģionā. Plāns ir vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments reģionālā līmenī – Viduslatvijas atkritumu apsaimniekošanas reģionā, kas ietver šādas pašvaldības: Rīgas valstspilsētu, Ādažus, Bausku, Ķekavu, Mārupi, Ogri, Olaini, Ropažus, Salaspili un Siguldu.

Plāna pasākumi ir vērsti uz to, lai tiktu nodrošināta dažādu nozaru politiku saskaņotība un nozaru politikās savlaicīgi tiktu veiktas nepieciešamās izmaiņas Latvijas klimatneitralitātes sasniegšanai un ekonomikas zaļā kursa transformācijas ieviešanai.

Plāna īstenošana ir vērsta uz atkritumu rašanās  un apglabājamo atkritumu daudzuma samazināšanu, aprites ekonomikas veicināšanu reģionā, atkritumu kā resursu izmantošanu, efektīvāku un pieejamāku atkritumu apsaimniekošanu u.c. pasākumiem.

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,