Sarunā ar iedzīvotājiem iezīmē turpmākos soļus pilsoniskās līdzdalības veicināšanai Ķekavas novadā

9.februārīJaunu ideju centrā, Ķekavā,  Ķekavas novada pašvaldība aicināja nevalstiskās organizācijas, apkaimes biedrības, aktīvos iedzīvotājus un pašvaldības pārstāvjus, lai kopīgi meklētu risinājumus kā veicināt dažādu iedzīvotāju grupu un visu apkaimju pilnvērtīgu iesaisti Ķekavas novada pašvaldības darbā.  Sarunu vadīja stratēģiju un komunikāciju konsultants Haralds Burkovskis.

Tikšanās notika URBACT projekta “Līdzāspastāvēšanas un atvērtas pārvaldības aģenti” (Agents of Co-existence) ietvaros, kuras laikā norisinājās diskusija un viedokļu apmaiņa kā veicināt dažādu iedzīvotāju grupu un visu apkaimju pilnvērtīgu iesaisti Ķekavas novada pašvaldības darbā. Kopīgi tika noskaidrots, ko varam no sadarbības iegūt, kādas ir līdz šim neapjaustas iespējas un vai jau tagad ir zināmi “zemūdens akmeņi”, no kuriem izvairīties.

Sarunas laikā aktīvie novada iedzīvotāji pauda gan atzinību pašvaldībai par līdzdalības budžeta ieviešanu un NVO programmām, gan rosināja svarīgu lēmumu pieņemšanā iesaistīt aktīvās iedzīvotāju kopienas, tādējādi, sekmējot pozitīvu savstarpējo sadarbību.

Projekta “Agents of Co-existence” mērķis ir uzlabot pašvaldības darbinieku prasmes un spējas un veicināt iekļaujošu vietējo politiku ar aktīvu kopienas iesaisti. Projekta ietvaros tiks izstrādāts integrētais rīcības plāns, kas iezīmēs soļus pilsoniskās līdzdalības veicināšanai novadā.  Projekta partneri ir deviņas pašvaldības vai to apvienības: Genka (Beļģija), Orhūsa (Dānija), Breda (Nīderlande), Quart de Poblet (Spānija), Gdaņska (Polija), Banska Bistrica (Slovākija), Budaerša (Ungārija), Jaši metropoles asociācija (Rumānija), Ķekavas novads.

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,