Biedrība “Darām Daugmalei” saņems finansējumu Nāves salas labiekārtošanai

Biedrība “Darām Daugmalei” 2023. gada decembrī aicināja novada iedzīvotājos piedalīties AS “Aldaris” kampaņas “Dari savu pilsētu labāku!” balsošanā, lai iegūtu finansējumu uzstādīt godināšanas objektu (šūpoles) mūsu novadniekam un latviešu strēlnieku pulku dibinātājam Jānim Goldmanim Nāves salā pretī vietai, kur agrāk bijušas viņa dzimtās mājas. Balsošana ir noslēgusies un biedrība “Darām Daugmalei” saņems nepieciešamo finansējumu projekta īstenošanai.

Akciju sabiedrība “Aldaris” rīkoja kampaņu “Dari savu pilsētu labāku!” ar mērķi motivēt iedzīvotājus no visas Latvijas iesaistīties apkārtējās vides sakopšanā un labiekārtošanā. Kampaņas ietvaros tās dalībnieki iesniedza organizatoriem šim mērķim atbilstošus vides projektus un no iesniegtajiem projektiem organizatoru izveidota žūrija, kā arī interesenti, kas par projektiem balsoja mājaslapā izvēlējās vismaz trīs labākos projektus, kuru iesniedzēji (kampaņas uzvarētāji) balvā saņēma finansējumu projektu īstenošanai.

Projekts tika pieteikts balstoties uz ļoti nozīmīgu Latvijas vēstures personu – Latviešu strēlnieku pulku dibinātāju – Jāni Goldmani. Tieši viņš ir bijis galvenais latviešu karaspēka daļu idejas virzītājs, aizvadot neskaitāmi daudz smagas pārrunas ar tā laika valdošo varu. J.Goldmanis bija viens no dedzīgākajiem cīnītājiem par Latvijas neatkarību.

Šā gada 27. jūlijā Nāves salā (Pirmā pasaules kara kauju vietā) tiks rīkots plašs un neaizmirstams pasākums par godu Nāves salas pieminekļa simtgadei. Šī pasākuma ietvaros tiks izveidots jauns godināšanas objekts – mūsu novadnieka – Jāņa Goldmaņa šūpoles. Kādēļ tieši šūpoles? Šūpoles ir neatkarības dzimšanas simbols. Tām pretīm –  Daugavas malā, kur agrāk atradās Jāņa Goldmaņa dzimtās mājas “Vēveri” – ir divas egles, kurās tika kārts Goldmaņa šūpulis. Šo objektu plānots atklāt tieši Nāves salas simtgades pasākumā.

Biedrība “Darām Daugmalei” pateicas ikvienam novada iedzīvotājam par atbalstu un iesaisti balsošanā, lai šis projekts tiktu atbalstīts īstenošanai!

Biedrība “Darām Daugmalei”

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,