Darba vizītē Ķekavas novadu apmeklē Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs

 8. decembrī Ķekavas novadā darba vizītē ieradās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, lai iepazītos ar Ķekavas novada pašvaldības darbu, pārrunātu aktuālākos jautājumus izglītības jomā, apskatītu sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu Ķekavā un tiktos ar novada uzņēmējiem.

Vizītes sākumā Valsts prezidents Ķekavas Kultūras namā tikās ar Ķekavas novada domes deputātiem. Sarunas laikā tika pārrunāti divi aktuālākie jautājumi izglītības jomā – pedagogu trūkums un emocionālā un fiziskā vardarbība izglītības iestādēs. Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko sarunas laikā apliecināja un pauda Ķekavas novada pašvaldības nostāju, norādot, ka šā gada 6. novembrī Latvijas Republikas Saeimā tika iesniegts pašvaldības kolektīvais iesniegums par iniciatīvu “Par tiesisku pamatu vardarbības novēršanai skolās”, aicinot Latvijas Republikas Saeimu steidzamības kārtā pieņemt grozījumus: Bērnu tiesību aizsardzības likumā, nosakot tiesības izglītības iestādei aizdomu gadījumā pārbaudīt skolēna somu; Izglītības likumā, paredzot skaidru rīcību vardarbības pret pedagogu vai citu izglītojamo gadījumos; Ministru kabineta noteikumos, piešķirot tiesības izglītības iestādes direktoram kopā ar starpinstitucionālo sadarbības padomi noteikt, kādos gadījumos skolēns mācās attālināti. 6. decembrī jautājums tika izskatīts Latvijas Republikas Saeimas sēdē, kurā tika pieņemts lēmums iesniegumu nodot Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai tālākai izvērtēšanai.

Tikšanās laikā Valsts prezidents kopā ar Ķekavas novada domes un pašvaldības pārstāvjiem apmeklēja dienas aprūpes centra “Gaismas iela” telpas pilngadīgiem cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kur ir izveidota zāle fiziskajām aktivitātēm, radošo nodarbību telpa, atpūtas telpa un virtuve ar aprīkojumu, savukārt bērni ar funkcionāliem traucējumiem var saņemt ne vien psihologa un fizioterapeita, bet arī ergoterapeita pakalpojumus, kas līdz šim bija pieejami tikai Rīgā un kaimiņu novados. Edgars Rinkēvičs atzinīgi novērtēja Ķekavas novadā pieejamo sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas  pakalpojumu kopumu, kas ļauj sniegt piemērotu atbalstu pilngadīgiem cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem  un bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un palīdz attīstīt viņu potenciālu un patstāvīgas funkcionēšanas prasmes.

Ķekavas novads ir pievilcīgs galamērķis uzņēmējiem un investoriem, kas pēdējo gadu laikā Latvijai piesaistījuši vairāk nekā 270 miljardus eiro1. Vizītes noslēgumā Valsts prezidents viesojās sešos novada uzņēmumos – AS “Putnu fabrika “Ķekava”, kafijas ražošanas uzņēmumā SIA “Löfbergs Baltic”, vannu ražošanas uzņēmumā SIA “PAA”, kokmateriālu transportēšanas tehnikas uzņēmumā SIA “Metsatek”, metāla lāzergriešanas un locīšanas pakalpojumu uzņēmumā SIA “EM J Metāls”, kosmētikas mājražotāja uzņēmumā SIA “Silmachy remedies” –, lai pārrunātu problēmas un iespējamos risinājumus uzņēmējdarbības attīstībā.

1POLARIS pašvaldību TOP 5 pēc uzkrātām ĀTI Latvijas uzņēmumu pamatkapitālā: https://bit.ly/3Dk4pqp.

Video autors: Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja.

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,