Projekta partneri diskutē par jauniešu garīgās veselības stiprināšanu

No 30.novembra līdz 1.decembrim Spānijas pilsētā Mursijā darba seminārā tikās projekta “Vietējās noturības un reakciju atspoguļojums saistībā ar COVID-19 ietekmi uz jaunatni (RE-ACT)” partneri no septiņām valstīm. Ķekavas novadu seminārā pārstāvēja Ķekavas novada domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja priekšsēdētāja Ineta Romanovska, Sociālā dienesta vadītāja Agnese Mence-Katkeviča, Sociālā dienesta Atbalsta nodaļas ģimenēm ar bērniem vadītāja Astra Antipova un projekta vadītāja Ligita Pudža.

Semināra gaitā tika prezentētas projekta partneru kopīgi izstrādātās politikas pamatnostādnes, kuru mērķis ir pievērsties jauniešu garīgās veselības problēmu risinājumiem. Garīgā veselība ir būtisks vispārējās labklājības aspekts, it īpaši jauniešiem, kuri saskaras ar pusaudža un agrīnās pieaugušo dzīves izaicinājumiem. Tai ir izšķiroša nozīme jauniešu turpmākās dzīves kvalitātes veidošanā. Tādēļ pamatnostādnes satur virkni rekomendāciju, kas rosina pašvaldības īstenot visaptverošu pieeju, veikt preventīvus un izglītojošus pasākumus, veicināt pašu jauniešu iesaisti palīdzībā viens otram, radīt vidi, kas dod iespēju viņiem saņemt palīdzību, kad tas ir nepieciešams. Kā uzsver Ineta Romanovska, “Arī mūsu novadā ir steidzami jāstiprina preventīvais darbs. Mēs nedrīkstam ignorēt problēmu un visu atstāt pašplūsmā, lai  ģimenes pašas tiek galā. Ir jāveido centri, kas palīdzētu bērniem ar mentālās veselības problēmām. Ir jāsāk ar preventīvo un izglītojošo darbu skolās, ir jāstrādā ar bērniem, skolotājiem, viņu vecākiem. Priecē, ka 2024.-2025.gadā ES ir paredzējusi resursus un programmas jauniešu problēmu risinājumiem.”

Piesātinātā semināra programma dalībniekus iepazīstināja gan ar praktisko Mursijas pašvaldības pieredzi darbā ar jauniešiem, gan ārsta praktiķa skatījumu, gan aktuālāko Eiropas Savienības likumdošanas jomā, kas  skar jauniešu garīgo veselību.

Attīstības un būvniecības pārvalde

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,