Pļavniekkalna sākumskola uzsāk īstenot Erasmus+ skolu partnerības projektu “Mācības dabā” (Learning in nature)

Šī gada novembrī Pļavniekkalna sākumskola parakstīja finansējuma līgumu ar Oūlu Šteinera Valdorfa skolu no Somijas par Eiropas Savienības Erasmus+ programmas starpskolu maza mēroga skolu sadarbības partnerības projekta “Mācības dabā” īstenošanu. Projekta ietvaros turpmāko divu gadu laikā partneri no četrām dažādu Eiropas valstu skolām – Somijas, Portugāles, Grieķijas un Latvijas kopīgi īstenos četras skolēnu mobilitātes apmaiņas, iesaistot gan visu projektā pārstāvēto skolu skolēnus, gan arī skolotājus.

Projekta virsmērķis – ir palielināt āra mācību aktivitātes skolas, veicinot ilgtspējīgu dzīvesveidu un izglītības kvalitāti, kā arī stiprināt skolotāju profesionālās prasmes. Tāpat viens no projekta uzdevumiem ir motivēt pamatskolas skolēnus pavadīt brīvo laiku dabā, kā arī papildināt skolas ikdienas mācību procesu ietverot tajā starpkultūru, starptautiskās sadarbības dimensiju.

Projekts īstenošanas termiņš ir no 2023. gada 1. septembra līdz 2025. gada 31.augustam un tā galvenās aktivitātes būs skolēnu un skolotāju mobilitātes uz projektā iesaistītajām skolām projekta aktivitātēs tieši iesaistot ~ 200 skolēnus un skolotājus. Plātnots, ka projekta aktivitātēs tiks iesaistīti arī visu partnerskolu skolēnu vecāki, kas nodrošinās skolēnu uzņemšanu viesģimenēs.

Plānots, ka projekta pirmā mobilitāti norisināsies jau pavisam drīz 2024.gada janvārī, Oūlu pilsētā Somijā, kuras galvenā tēma būs mācības dabā sniegā. Bet lai tā norisinātos sekmīgi šobrīd tiek īstenotas vairākas sagatavošanās aktivitātes – tiek plānota un precizēt apmaiņas programma, katras partnerskolas pienākumi projektā, kā arī notiek darbs pie projekta logo izstrādes.

Iespēju īstenot šo projektu Pļavniekkalna sākumskola ieguva, piedaloties Eiropas Savienības programmas Erasmus+ skola sadarbības partnerību konkursā. Projekta īstenošanai divu gadu garumā ir piešķirts Eiropas Savienības finansējums 60 000 EUR apmērā, no kuriem Pļavniekkalna sākumskolai paredzētais finansējums ir 14 456 EUR.

Agita Baltmane

Pļavniekkalna sākumskolas direktore

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,