10. novembrī Ķekavā pasniegti Lāčplēša apbalvojumi

10. novembrī Latvijas Valsts aizsardzības fonds „Lāčplēsis” Ķekavas kultūras namā godināja divus novadniekus. Latvijas Valsts aizsardzības fonda “Lāčplēsis” goda zīmi tika pasniegta  Arnim Auziņam un Artim Gulbim.

Viena no pazīstamākajām Lāčplēša dienas tradīcijām, kas aizsākusies 1988.gadā, ir svecīšu aizdedzināšana pie Rīgas pils mūra 11.novembra krastmalā, kā arī armijas parāde pie Brīvības pieminekļa. Latvijā pēc neatkarības atgūšanas katrā novadā atzīmē šo dienu. Ķekavas novadā daudzus gadus pēc kārtas godina cilvēkus, organizē lāpu gājienu no kultūras nama un tas noslēdzas Lāčplēša kara ordeņa kavalieru piemiņas akmens, kas tika izveidots Latvijas simtgadei veltītā projektā „Atceries Lāčplēšus”, pieminot tautas vēsturi un Latvijas varoņus. Miera laikā Lāčplēša Goda zīmi bronzā, sudrabā un zeltā kā atzinību piešķir cilvēkiem, kuri ar savu darbu sekmējuši novada, valsts attīstību, ar savu personisko nostāju piedalījušies Latvijas valsts neatkarības atjaunošanā.

Ar Lāčplēša Goda zīmi bronzā apbalvoja Ķekavas novada ilggadīgo darbinieku Arni Auziņu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas Valstiskās neatkarības atjaunošanā, mūža ieguldījumu Ķekavas novada izaugsmē, ilgstošu dalību vīru korī „Ķekava” (53 gadi), kora tradīciju saglabāšanā un popularizēšanā. Lāčplēša Goda zīmi bronzā saņēma ķekavietis no Katlakalna „Orto klīnikas” ārsts, mugurkaula ķirurgs Artis Gulbis par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas Valstiskās neatkarības atjaunošanā, pacientu medicīniskā ārstniecībā, jauno speciālistu izglītošanā un sniegto atbalstu (palīdzību) Ukrainas iedzīvotājiem un karavīriem frontē.

Svētku dalībniekus priecēja vīru koris „Ķekava” mākslinieciskā vadītāja Arvīda Platpera vadībā. Paldies par skaistām dziesmām un bagātīgo dziesmu repertuāru. Lāčplēša apbalvojumus pasniedza Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Valts Variks un Latvijas Valsts aizsardzības fonda „Lāčplēsis” valdes loceklis Māris Šops. Pasākumu vadīja un sirsnīgus novēlējumus teica kultūras nama direktore Vēsma Ozoliņa.

Ķekava ir liels novads un tajā dzīvo daudz strādīgu cilvēku. Daudzi no viņiem autas frontes laikā, kā arī 1991.gada janvāra barikāžu dienās devās uz Rīgu, lai aizsargātu atgūto Latvijas neatkarību. Vairāku gadu garumā (18 gadi) Ķekavas novadā ar Lāčplēša Goda zīmi apbalvoti bronzā 26, sudrabā 2, zeltā 1. Mūžībā devušies ar Goda zīmi apbalvotie Valdis Ozols, Gunārs Vilde, Juris Krūmiņš, Ivars Mangulis un Inese Krejāne.

Paldies par sniegto atbalstu pasākuma organizēšanā Ķekavas kultūras nama darbiniekiem, novada domei, AS „Putnu fabrika Ķekava”, uzņēmējiem – Guntim Tīģerim, Josifam Voroņko, Pēterim Gekam un c., kas no sirds atbalsta pasākumus.

Nobeigumā Māris Šops novēlēja: „Godināsim varoņus, iedegsim pateicības liesmas savās sirdīs un piemiņas vietās, un visu gadu nesīsim sirsniņā mīlestību pret savu zemi!”

Sveicam Lāčplēša dienā brašos karavīrus, LVAF „Lāčplēsis” Goda zīmes kavalierus un visus tos, kuri ik dienu ir mūsu dzimtenes sardzē. Paldies par pasākumu un visiem labu veselību.

Galerija

Māris Šops

Latvijas Valsts aizsardzības fonda „Lāčplēsis” valdes loceklis

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,