Ielādē Notikumi

« Visi notikumi

  • Šis notikums ir pagājis.

Sarunu vakars muzejā. Tikšanās ar SIA “Löfbergs Baltic” ražošanas direktoru Ināru Ķempeli

Detaļas

  • Datums: 23.11.2023
  • Laiks: 18:00

Organizators

Ņemot vērā iedzīvotāju vēlmes, kas izskanējušas muzejā veiktajās aptaujās, turpinām iepazīt novada uzņēmējus. Šogad uzrunājām SIA “Löfbergs Baltic” uzņēmumu.  Tas kopš 2010. gada Ķekavā ik dienu ražo gardu kafiju,  un tā tirgū pazīstama ar preču zīmi “Löfbergs”. Uzņēmuma vadība bija ļoti atsaucīga un ieinteresēta, un sadarbība vainagojās ar  izstādi “Mana rīta kafija…”, kas muzejā būs atvērta līdz pat šī gada 30. decembrim. Tajā eksponēti kompānijas sākotnējie kafijas iepakojumi, krūzītes, reklāmas bukleti un citi materiāli, kuri speciāli sūtīti no Zviedrijas – uzņēmuma izcelsmes valsts, lai tos varētu parādīt muzeja apmeklētājiem. Tāpat izstādē var uzzināt par uzņēmuma nākotnes perspektīvām un nodegustēt arī gardo “Löfbergs” kafiju.

Vēl izstādes plānošanas procesā pārrunās ar “Löfbergs” pārstāvjiem iecere bija neaprobežoties tikai ar izstādi, bet sarīkot aizraujošu sarunu vakaru par kafiju, uz kuru aicināt interesentus.  Izstādes “Mana rīta kafija…” ietvaros 23. novembrī pl. 18 Ķekavas novadpētniecības muzejā notiks Sarunu vakars muzejā, kurā SIA “Löfbergs Baltic” ražošanas direktors Inārs Ķempelis pastāstīs par kafijas vēsturi, šī dzēriena veidiem un pagatavošanas niansēm. Inārs ir šīs nozares lietpratējs, viņš līdz smalkām detaļām ar degsmi un aizrautību runā par kafijas kultūru: kafijas pupiņām, ražošanas procesu, baudīšanu utt. Vakara gaitā ikvienam būs iespēja nogaršot “Löfbergs” kafiju, kā arī apskatīt izstādi.

Izstādē “Mana rīta kafija…” apskatei eksponēti arī muzeja krājuma priekšmeti, kas aptver laikposmu no 20. gs sākuma līdz mūsdienām. Var apskatīt kafijas kannas, kafijas dzirnaviņas, servīzes un SIA “Simeks” ražotās “Melnās kafijas” iepakojumus.

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

6 notikumi,

Bērnu uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

Pieaugušo uzņemšana Baložu pilsētas kultūras nama 2023/2024 sezonas pulciņos un kolektīvos

8 notikumi,

Vasarssvētku meistarklase

7 notikumi,

5 notikumi,

-

PAVASARA TIRGUS BALOŽOS

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

-

Lasītāju klubiņa tikšanās

4 notikumi,

4 notikumi,

3 notikumi,

5 notikumi,

3 notikumi,

4 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,

5 notikumi,