Līgumus par atkritumu apsaimniekošanu noslēguši 80% klientu

Gatavojoties atkritumu apsaimniekotāja maiņai Baldonē un tās pagastā šī gada 1. novembrī,  atkritumu apsaimniekotāja SIA “Clean R” loģistikas speciālisti, sadarbībā ar pašvaldību, ir veikuši teritorijas ceļu apsekošanu, lai izstrādātu atkritumu izvešanas maršrutus un nodrošinātu augstu pakalpojuma kvalitāti. Īpaša vērība tika pievērta tām adresēm, kur klienti jau ir noslēguši līgumus par atkritumu izvešanu. Pašlaik identificētas deviņas adreses, kurās varētu rasties problēmas ar klientu apkalpošanu, ja atkritumu savākšanas automašīnai var būt apgrūtināta piekļuve, nav atbilstoša ceļa seguma kvalitāte, nav iespējas apgriezties u.tml. Sadarbībā ar adrešu īpašniekiem katra situācija izvērtēta individuāli un iespēju robežās ir rasti risinājumi. Kopumā precīzas atkritumu izvešanas maršrutu kartes izstrādi plānots pabeigt novembra vidū, kad tās tiks iesniegtas pašvaldība saskaņošanai.

Tāpat SIA “Clean R” informē, ka uz šo brīdi, 1. novembri, ir noslēgti 80 % līgumi par atkritumu apsaimniekošanu. Pašvaldība atgādina – visi līgumi, kas iepriekš noslēgti ar Ogres SIA “Marss”, šī mēneša pēdējā dienā automātiski zaudēs spēku, tāpēc mājsaimniecībām un uzņēmējiem, kuri nebūs noslēguši jaunu līgumu, atkritumi pēc 1. novembra netiks izvesti.

Atgādinām, ka līgumu par atkritumu izvešanu iespējams noslēgt sev ērtākajā veidā:

– elektroniski pašapkalpošanās portālā vai mobilajā lietotnē manai.videi.lv,

– ar VAS “Latvijas Pasts” starpniecību, iepriekš piezvanot uz tālruņa numuru 67 111 001, vai rakstot uz e-pasta adresi kc@cleanr.lv. Līgums tiks nosūtīts mājsaimniecībai pa pastu uz norādīto adresi kopā ar apmaksātu pasta aploksni;

– klātienē līgumu noslēgt iespējams Ķekavas novada pašvaldības Baldones pilsētas pārvaldē  Pārupes ielā 3, Baldonē, 6.novembrī no plkst. 8:00 – 18:00 (ar pārtraukumu no 13:00 – 14:00), 9.novembrī no plkst. 9:00 – 19:00 (ar pārtraukumu no 13:00 – 14:00), 13.novembrī no plkst. 8:00 – 18:00 (ar pārtraukumu no 13:00 – 14:00), 23.novembrī no plkst. 9:00 – 19:00 (ar pārtraukumu no 13:00 – 14:00) un 30.novembrī no plkst. 9:00 – 19:00 (ar pārtraukumu no 13:00 – 14:00).

Neskaidrību gadījumā, lūdzam, sazināties ar:

  • Tatjanu Tihoņenko, Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes vadītāja vietnieci, rakstot uz e-pastu tatjana.tihonenko@kekava.lv, vai zvanot uz tālruņa numuru 27 589 029;
  • Sigitu Variku, Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes galveno vides pārvaldnieci, rakstot uz e-pastu sigita.varika@kekava.lv, vai zvanot uz tālruņa numuru 26 417 724;
  • SIA “Clean R” klientu apkalpošana centru (adrese: Vietalvas iela 5, Rīga, LV-1009), rakstot uz e-pastu kc@cleanr.lv, vai zvanot uz tālruņa numuru 67 111 001.

Uzziņai

Saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu, mājsaimniecībām ir pienākums slēgt līgumu ar pašvaldības izraudzīto atkritumu apsaimniekotāju. Ja tas nav izdarīts, var tikt piemērots brīdinājums vai naudas sods – fiziskām personām līdz simt piecdesmit naudas soda vienībām[1], bet juridiskām personām – līdz trīssimt naudas soda vienībām. Tāpēc pašvaldība sekos līdzi līgumu slēgšanas statistikai, un, neskaidrību gadījumā, sniegs iedzīvotājiem atbalstu. Tāpat atkritumu apsaimniekotāju maiņas laikā pašvaldības pārstāvis piedalīsies ceļu apsekošanā, lai izvērtētu ceļu stāvokli un piebraukšanas iespējas visām mājsaimniecībām.

Atbilstoši pašvaldības organizētā iepirkuma rezultātiem, maksa par viena m³ nešķirotu sadzīves atkritumu apsaimniekošanu no 2023.gada 1.novembra būs 22,45 eur (ar PVN), un tas ir par vairāk nekā vienu eiro lētāk nekā līdz šim. Tāpat SIA “CleanR” Baldones pilsētā un Baldones pagastā nodrošinās vieglā iepakojuma (papīra, plastmasas, metāla) un stikla apsaimniekošanu, kas būs bez maksas, kā arī bioloģiski noārdāmu atkritumu izvešanu par cenu 17,96 eur (ar PVN). Šīs maksas ietver arī konteineru nomas maksu, kura atsevišķi netiks aprēķināta. Privātmājās visbiežāk izmantotā konteinera ar tilpumu 0,24 m³ viena izvešanas reize izmaksās 5,38 euro (ar PVN), taču iedzīvotājiem nepieciešamības gadījumā būs iespēja izvēlēties arī mazāku konteineru ar tilpumu 0,12 m³.

Vienlaikus, lai samazinātu izgāztuvē apglabājamo atkritumu daudzumu un arī savas izmaksas par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem, pašvaldība aicina Baldones pilsētas un pagasta iedzīvotājus izmantot visas šobrīd pieejamās atkritumu šķirošanas iespējas, kuras plāno nodrošināt SIA “Clean R”:

  • savos mājokļos (plānots nodrošināt šķiroto atkritumu izvešanu katrai mājsaimniecībai, izmantojot specializētus konteinerus vai somas un vienojoties pie sava līguma par nešķirotu atkritumu izvešanu), savas daudzdzīvokļu mājas konteineru laukumā (punktā);
  • tuvākajā publiski pieejamā šķirošanas punktā būs pieejami visi esošie šķirošanas konteineri, kuros bez maksas varēs atbrīvoties no papīra, plastmasas un stikla, pieejama ReadSpeaker  ŠEIT;
  • šķirošanas laukumā “Gurnicas”, Ķekavā. Informācija par šķirošanas laukuma ikdienas darbalaiku un atkritumu veidiem, kurus iespējams nodot, pieejama ReadSpeaker  ŠEIT.

Lai iedzīvotāji bez maksas varētu atbrīvoties no bioloģiski noārdāmiem atkritumiem (BIO),  iedzīvotāji, kuriem nav iespēju kompostēt savā teritorijā, aicināti bez maksas izmantot pašvaldības izveidoto dārzu un parku atkritumu kompostēšanas vietu Celtnieku ielā 21, Ķekavā, Ķekavas novadā. Par kompostēšanas vietas darba laiku un nododamo atkritumu veidiem vairāk lasīt ŠEIT.

Visbeidzot atkritumu šķirošanas laukums Rīgas ielā 27, Baldonē, no 1. novembra uz laiku, līdz pašvaldība radīs risinājumu tā turpmākai darbībai, pārtrauks sniegt savus pakalpojumus.

 

Informācija publicēta 26.10.2023

(atjaunota 06.11.2023.)

Administratīvā pārvalde

[1] Viena naudas soda vienība ir pieci eur

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,