Apstiprināts Ķekavas pilsētas ģerbonis

Pirmās dzimšanas dienas gadā jaunajai Ķekavas pilsētai tiek dāvāts savs pilsētas ģerbonis – Ķekavas novada dome un Valsts heraldikas komisija ir apstiprinājusi meta variantu ar mākoņgriezumu. Tas guvis arī lielāko sabiedrības atzinību – šovasar sabiedriskās balsošanas laikā par to tika iesniegtas 735 no 960 derīgajām balsīm.

Mākslinieki Ilze Lībiete un Juris Ivanovs izstrādāja vairāk nekā 20 ģerboņa metus. Simbolikas komisija izvēlējās trīs skiču variantus, bet Valsts heraldikas komisija atbalstīja divus no tiem. Šovasar abi meti tika nodoti iedzīvotāju vērtējumam. Balsošanas laikā tika saņemtas 960 derīgas balsis. Par Ķekavas pilsētas ģerboni ar 735 balsīm tika izvēlēts mets ar Ķekavas upes atainojumu.

Baložu pilsētas ģerbonim ar zelta vardi un Baldones pilsētas ģerbonim ar sarkano vāveri pievienojies Ķekavas pilsētas ģerbonis, kurā atainots Ķekavas upes līkumotais tecējums un no Ķekavas pagasta un Ķekavas novada ģerboņa mantotā zelta astoņstaru zvaigzne, kas simbolizē pārākumu, patstāvību, aizgādību, modrību un tiekšanos augšup.

Paldies māksliniekiem Ilzei Lībietei un Jurim Ivanovam par ģerboņa meta izstrādi!
Paldies visiem aktīvajiem novada iedzīvotājiem, kuri pauda savu viedokli sabiedriskās balsošanas laikā!

Lēmums par Ķekavas pilsētas ģerboņa apstiprināšanu

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,