ERAS projekta ietvaros sniedz atbalstu brīvprātīgo darbam

Īstenots ERAS projekts ar mērķi trīspadsmit valstīs uzlabot apstākļus brīvprātīgā darbā. Projekta ietvaros partnerorganizācijas dalījās ar labās prakses piemēriem un zināšanām, kā popularizēt brīvprātīgo darbu. Projekta dalībnieki kopīgi radīja produktīvu un saturīgu vidi, kas iedvesmo brīvprātīgā darba programmu attīstību.

2019. gadā aizsākās ERAS projekts, kad trīspadsmit organizācijas izveidoja Eiropas aliansi brīvprātīgā darba atbalstam, lai apvienotu cilvēkus un apmainītos ar labās prakses piemēriem brīvprātīgā darba jomā. 2023.gadā ERAS turpināja darbību- apkopojot mācības, ko guvām Covid 19 laikā.

Jaunā projekta ietvaros 6 partnerorganizācijas no Slovēnijas, Bulgārijas, Grieķijas, Ungārijas, Latvijas un Portugāles pētīja, kā Covid 19 laikā notika brīvprātīgā darba attīstība, kāds bija atbalsts, ko sniedza vietējās pašvaldības, lai brīvprātīgais darbs notiktu krīzes laikā. Labās prakses piemērus vērojām 4 starptautiskos pasākumos, kuru laikā tikāmies ar brīvprātīgā darba veicējiem, iepazinām organizāciju darbu, metodes, motivācijas pasākumus. Kopā izveidojām rekomendācijas, kā pašvaldības var atbalstīt brīvprātīgo darbu vietējā līmenī.

Covid 19 krīzes laikā brīvprātīgie palīdzēja dažādās jomās- pārtikas sagādē un piegādē, sociālās izolācijas mazināšanā, u.c. Šos pasākumus atspoguļojām fotoizstādē katrā no partnervalstīm. Papildus notika apaļā galda diskusijas ne tikai par paveikto, bet arī par iespējām ikvienam arī šodien piedalīties un sākt brīvprātīgo darbu, tai skaitā jauniešiem- Eiropas Solidaritātes korpusa projektu ietvaros.

Labās prakses piemērus, Eiropas brīvprātīgo stāstus, vadlīnijas un programmu aprakstus izvietojām online platformā erasnetwork.eu. Šajā platformā iespējams arī atrast sadarbības partnerus jauniem projektiem.

Projektu finansē ES programma “Pilsoņi, vienlīdzība, tiesības un vērtības”, kas atbalsta pilsētu sadarbību kopēju mērķu un programmu sasniegšanai. Consulta kā vadošais partneris apvienoja Litijas, Lousadas, Ķekavas , Pecs, Saloniku un Blagoevgradas pārstāvjus aktivitātēm 2023.gada garumā. Iegūtās idejas un labās prakses piemēri ir izmantojami pašvaldībās, lai uzlabotu brīvprātīgā darba vidi tai skaitā gatavību jaunām krīzes situācijām.

Par projektu: https://www.erasnetwork.eu/

Biedrība “Solis tuvāk”

Notikumu kalendārs

Calendar of Notikumi

Pi Pir

Ot Otr

Tr Tre

Ce Cet

Pi Pie

Se Ses

Sv Sve

3 notikumi,

Guntara Sviķa gleznu izstāde

2 notikumi,

3 notikumi,

2 notikumi,

2 notikumi,

1 notikums,

2 notikumi,